Poliisin pidättämän suomalaismiljonäärin autokokoelma huikaisee

Lain kanssa hän toimi niin kuin halusi. Autoja ostaessaan Internet-miljonääri Kim "dotcom" Schmitz oli kuitenkin varsin haastava persoona. Viranomaiset pidättivät saksalaisen liikemiehen 20. tammikuuta 2012, epäiltynä tekijänoikeusrikkomuksesta verkkosivuillaan Megaupload.com.

Hakkeri-automiljonääri Kim Schmitziä uhkaa vuosien vankilatuomio.

Lain kanssa hän toimi niin kuin tahtoi. Autoja ostaessaan Internet-miljonääri Kim "dotcom" Schmitz oli kuitenkin varsin haastava persoona. Viranomaiset pidättivät saksalaisen liikemiehen 20. tammikuuta 2012, epäiltynä tekijänoikeusrikkomuksesta verkkosivuillaan Megaupload.com.

Lisäksi takavarikoitiin Uuden-Seelannin Coatesvillessa asuvan Schmitzin omaisuutta: melkoiseen laivastoon kuuluivat 26 ajoneuvoa, mukaan lukien moottoripyöriä ja vesiskoottereita.

Lukuisten Mercedes-mallien joukossa oli enimmäkseen isomoottorisia AMG-versioita. Poliisin tutkijat havaitsi myös harvinaisia ??keräilyautoja, mukaan lukien 1959 Cadillac Eldorado,  1959 Cadillac Series 62 Convertible sekä Lamborghini LM002 V12.

Lamboa myytiin aikoinaan ilmeisesti vain 301 kappaletta, joista pääosa meni Lähi-itään.

LM002:n V12 keskikuluttaa jopa 53 l/100 km.

Saksalais-suomalainen Kim Schmitz on ansainnut Megaupload.com -sivustollaan 175 000 000 dollaria internet-piratismista ja rahanpesusta.

Schmitziä uhkaa luovuttaminen Yhdysvaltoihin ja vuosien mittainen vankilatuomio.

 

Auto Bild