Poliisin tuunattu 700-hevosvoimainen Mersu näyttää järeältä

Saksassa on vuodesta 2005 ollut vallalla maan liikenneministeriön, rakennus- ja ympäristökehitysministeroön sekä Saksan autotuunaajien liiton yhteiskampanja nimeltä "TUNE IT! SAFE!".

Kampanjaan osallistuu useita muitakin järjestöjä ja sen tarkoituksena on saada yksityiset autotuunaajat suunnittelemaan tuunatut autonsa turvallisesti.

Dubain poliisi keksi ottaa kampanjan käyttöön Arabiemiraateissa, jossa poliisivalvonta on huomattavan tiukkaa eikä tuunatuista autoista ole pulaa.

Kampanjan aloitus tapahtuu Dubain International Motor Shown yhteydessä 5.–9. marraskuuta.

Myös Dubain poliisilla on käytössään vaikka miten tuunattua kalustoa, joten kampanjan loogiseksi sanansaattajaksi soveltui Mercedes-Benz G 63 AMG -pohjainen, Brabusin virittämä B63S-700 Widestar.

Tuplaturboisessa 5,5-litraisessa V8:ssa on tehoa 700 hevosvoimaa ja auto kiihtyy sataan 4,9 sekunnissa. Widestarin tarkoituksena on kuvastaa kylmää tosiasiaa, että ajamisen nautinto ja turvallinen tuunaaminen ovat välttämätön ja ehdoton yhdistelmä.

Dubain poliisi käyttää Widestaria myös partiokäytössä, jossa elektronisesta iskunvaimennuksesta on hyötyä. Näyttävyyttä antavat Brabusin 23-tuumaiset taotut seosmetallivanteet.