Poro kuljettaa vaimolle upean joulupaketin: käytetyn Maybachin

Korkean edustustason Maybach 62 on uutena tähtitieteellisen kallis limousine, ladattuna täyteen varusteita ja elektroniikkaa. Minkä kuntoisen ja hintaisen yksilön voi arvella saavansa kohtuullisesti ajettuna käytettynä Saksasta? Valinnan varaa ainakin on.

Tuntuuko siltä, että autosi takaistuimen jalkatilaa voisi verrata ahtaudessaan istumiseen jalat työnnettynä kerrostalon oven postiluukusta? Älä huoli, asian voisi kääntää toisinkin! Tarvitaan vain päättäväisyyttä, jonka jälkeen huomattavan tilavana hankintana voisi olla esimerkiksi sopivasti sisäänajettu Maybach 62 -limo. Sellaisen voi saada Saksasta lähtöhintaansa nähden verrattain edukkaasti. No, edukkuus on toki suhteellista.

Toimittajamme tutustui vaihtoautoliikkeestä löydetyn 550 hv (405 kW) tilaihmeen salaisuuksiin, vieraillen siinä sivussa katsastusaseman tarkastuksessa, jossa erikoispitkä sedan mahtui nipin napin nosturille. Onhan 62-sarjalainen yhtä pitkä kuin asuntoauto, ja siksi siinä on varaa panostaa takamatkustajien jalkatiloihin.

Oliko pitkäkorinen Maybach edelleen moitteettomassa, sen ylhäiselle 1930-luvun aikaisia Maybach-arvoja kunnioittavassa kuosissa vai ilmenikö matkan varrella odottamattomia yllätyksiä? Kaikkia osia kun ei saa marketeista. Lue koko värikäs juttu Auto Bild Suomen numerossa 23-24/2010.

Auto Bild