Porsche 991: Himoittu keräilykappale on tulollaan – viimeisen kerran

Viimeinen Porsche 991 tulee olemaan rajoitettuna sarjana valmistettava 911 Speedster varustettuna GT-erikoisosin ja yli 500 hevosvoiman tehoin.

Porschen 991-sarjan valmistus lähenee loppuaan – ja tällöin on tietenkin luvassa rajoitettuna painoksena valmistettava 911-malli. Sellainen on Porsche 911 Speedster, jonka tutkielma antaa vahvoja viitteitä tulevasta sarjatuotantomallista.
911 Speedster-tutkielman pakoputkistossa on titaanista valmistetut päätyputket. Autossa on myös 6-portainen manuaalivaihteisto sekä yli 500-hevosvoimainen 6-sylinterinen bokserimoottori. Edellä mainitut ovat Porschen GT-osaston käsialaa.
Muotoilututkielman matkustamossa ei ole painon säästämiseksi navigointilaitetta, radiota eikä ilmastointia. Kuppi-istuimet on valmistettu kevyestä hiilikuidusta ja verhoiltu vaaleanruskealla nahalla.

Valmistusmäärä ja hinta

Tutkielmasta on tulollaan sarjatuotantomalli. 911 Speedster on jo nähty testiajoilla. Vielä ei ole selvyyttä siitä, montako yksilöä 991-mallia valmistetaan. 997 Speedsteriä valmistui aikoinaan vain 356 kappaletta ja auto maksoi tuolloin Saksassa yli 200 000 euroa.

Kaiken lisäksi on ilmiselvää, että viimeisestä Speedsteristä on luvassa erityisen himoittu keräilykappale, joten uusi malli tulee varmasti maksamaan emämaassaan yli 200 000 euroa, mikäli sellaisen onnistuu varaamaan.

Takaosan konepelti, lokasuojat ja etupelti on valmistettu hiilikuidusta.

Malliin tulee toki piirteitä Porschen kilpureista: niihin lukeutuvat GT-hopeinen ja valkoinen väritys, etupellin keskellä oleva polttoainesäiliön täyttöaukon kansi, sekä ulkopeilit ja ajovalot.