Porsche Panamera S Hybrid: 2 km silkalla sähköllä!

Porschen Genevessä esittelemä Gran Turismo -malli Panamera S Hybrid yhdistää 380 hevosvoiman tehon ja vain 6,8 litran yhdistetyn kulutuksen. Kulutuslukema vastaa 159 g/km hiilidioksidipäästöjä.

Panamera S Hybrid on kaikkien aikojen taloudellisin Porsche, ollen samalla luokkansa puhtaimmassa kärkikastissa kulutuksen ja päästöjen suhteen.

Panamera S Hybridin voimanlähteet ovat samat kuin Cayenne S Hybridissä: pääosa potkusta tulee ahdetusta, 3-litraisesta 333 hevosvoiman V6-moottorista, ja sitä tukee 47 hevosvoiman sähkömoottori. Molemmat moottorit voivat toimia joko yhdessä tai erikseen auton liikuttamisessa. Sähkömoottori toimii myös auton generaattorina ja käynnistinmoottorina.

Panamera S Hybrid kiihtyy 0-100 km/t 6,0 sekunnissa ja sen huippunopeus on 270 km/t. Pelkästään sähkön voimin toimintasäde on hieman hämmästyttävästi vain 2 kilometriä. Sähkön voimin päästään 85 km/t nopeuteen saakka ajotilanteesta riippuen.

Porsche Panamera S Hybrid saapuu markkinoille kesäkuussa 2011 ja maksaa Saksassa alkaen 106 185 euroa. Suomessa hinta on autoveron ansiosta luonnollisesti useita kymmeniä tuhansia euroja korkeampi.

Teksti: H. Kuurio

Kuva: Porsche