Porsche uudisti Macan-menestysmallinsa

Porschen vuonna 2014 ensiesittelemä Macan on osoittautunut todelliseksi menestystarinaksi, onhan kompaktia SUV-mallia myyty jo yli 350 000 kappaletta. Nyt Macanin muotoilua, mukavuutta ja ajodynamiikkaa on parannettu.

Porsche Macan
Kolmiosainen ja kolmiulotteinen led-valonauha ja neliosaiset jarruvalot ovat Porschen autoille tunnusomaisia muotoiluelementtejä.

Segmenttinsä urheilullisimmaksi autoksi tituleeratun Macanin ilme on nyt entistäkin sporttisempi ja uudenaikaisempi.

Monet yksityiskohdat korostavat Macanin sukulaisuutta ikonisen 911-urheiluauton ja 918 Spyderin kanssa. Valoilla on tässä suhteessa erityisen merkittävä rooli: uudessa Macanissa on vakiovarusteena korkealaatuinen moduulipohjainen led-valojärjestelmä, joka antaa kolmiulotteisen vaikutelman. Valojen toiminta voidaan optimoida lisävarusteena saatavalla dynaamisella PDLS Plus ‑järjestelmällä, joka säätää valojen suuntauksen ajotilanteen mukaan.

Macanin keula on saatu hienovaraisin muutoksin näyttämään entistäkin leveämmältä. Edellisen mallin virtaviivaisia muotoja on korostettu entisestään auton perässä, missä kolmiosainen ja kolmiulotteinen led-valonauha ja neliosaiset jarruvalot ovat Porschen autoille tunnusomaisia muotoiluelementtejä.

Lisävarusteina ionisaattori ja ruuhka-avustin

Sisäpuolella näkyvimpiä uudistuksia ovat uuden Porsche Communication Management (PCM) ‑tietoviihdejärjestelmän 11-tuumainen kosketusnäyttö, uudelleenmuotoillut ja sijoitetut ilmasuuttimet sekä 911-mallista tuttu GT-urheiluohjauspyörä.

PCM-järjestelmä tarjoaa käyttöön uusia digitaalisia toimintoja, kuten älykkään ääniohjauksen. Online-navigointijärjestelmä on vakiovaruste, ja laajennettuun mukavuusvarusteiden valikoimaan kuuluvat nyt myös ruuhka-avustin, ionisaattori ja lämmitetty tuulilasi.

Kaikissa Macan-versioissa on vakiovarusteena Connect Plus ‑moduuli, joka takaa täydet verkkoyhteydet. Moduuli toimii alustana monille digitaalisille toiminnoille ja palveluille, kuten älykkäälle ääniohjaukselle ja online-navigointijärjestelmälle. Vakiovarusteluun kuuluvan järjestelmän keskeisiin ominaisuuksiin kuuluu Here Cloud ‑yhteys, joka tarjoaa swarm-pohjaisia liikennetietoja reaaliaikaisesti. Uusi Offroad Precision App mahdollistaa maastoajoa koskevan datan taltioinnin ja analysoinnin.

Macan on ollut erityisen suosittu Kiinassa, missä sen myynti on ylittänyt 100 000 auton rajan. Shanghaissa hiljattain esitelty uutuusmalli onkin suunnattu pelkästään Kiinan markkinoille. Muille markkina-alueille tarkoitettuja malleja on luvassa vielä tämän vuoden aikana.