Porschella suruaika F1-kuljettaja Dan Gurneyn menehtymisen johdosta

Porschen tehdas (Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG) suree maineikkaan amerikkalaisen Formula 1 -kuljettajan, Daniel Sexton Gurneyn poismenoa. Gurney menehtyi 14. tammikuuta 2018 ollessaan 86-vuotias.

Dan Gurneya pidettiin moottoriurheilun yleislahjakkuutena, sillä hän kuittasi urallaan runsaasti menestystä ja oli ensimmäinen kuljettaja, joka voitti osakilpailuja sekä Formula ykkösissä, NASCAR-sarjassa että IndyCar-sarjassa.
Porschen ainoa F1-merkkimestaruusmenestys liittyy nimenomaan Dan Gurney’iin, joka voitti vuoden 1962 Ranskan GP:n Rouenin radalla 8-sylinterisellä Porsche 804:lla. Vain viikkoa myöhemmin Gurney johti kisaa alusta maaliin Solituden kilparadalla (kuvassa) lähellä Stuttgartia; tallitoveri Joakim Bonnier sijoittui toiseksi ja varmisti kaksi kärkisijaa ilmajäähdytteisille Porsche 804 -raasereille kotiyleisön edessä.

Dan Gurneya pidettiin moottoriurheilun yleislahjakkuutena, sillä hän kuittasi urallaan runsaasti menestystä ja oli ensimmäinen kuljettaja, joka voitti osakilpailuja sekä Formula ykkösissä, NASCAR-sarjassa että IndyCar-sarjassa. Hän ajatti myös omaa tallia urheiluautoissa ja kehitti itse suunnittelemansa nk. Gurney-takaspoilerin.

Sitä paitsi Gurney oli ensimmäinen ratakuljettaja, joka suihkutti palkintokorokkeella shamppanjaa. Se tapahtui tosin tahattomasti, mutta siitä muodostui jatkuva perinne ympäri maailmaa.

Porsche myös avitti Gurneya löytämään 1960-luvulla elämänsä rakkauden, jolloin hän meni naimisiin Evin, saksalaisen autourheilutoimittajan kanssa. Evi oli myös Porschen tallipäällikön Huschke von Hansteinin sihteeri.