Porschen vastaisku: Järisyttävä 767 hv hybridi! KATSO VIDEO!

Porschen väkivahva 918 RSR Hybrid –konsepti yhdistää uutta ja vanhaa teknologiaa tavalla, joka saattaa hermostuttaa sen arkkivihollisia pahemman kerran.

Porsche ei aio nöyrtyä tuumaakaan pääkilpailijoidensa Ferrarin ja Lamborghini edessä. Lamborghini esittelee maaliskuun alussa Geneven autonäyttelyssä 700-hevosvoimaisen Aventadorin ja Ferrari kautta aikain ensimmäisen nelivetoisen FF-mallinsa. Silti show:n saattaa lopulta varastaa Porsche, mikäli sen uusin 918 RSR Hybrid –konsepti löytää tiensä tuotantoon.

Uutuus on kilpa-autokonsepti, joka perustuu viime vuonna Genevessä esiteltyyn 918 Spideriin. Mallinimekseen se on saanut 918 RSR Hybrid. Kyseessä on keskimoottorinen coupé, jonka päävoimanlähde on 3,4-litrainen, 563-hevosvoimainen V8-moottori. Kahdeksikon voima välittyy takarenkaille kuusivaihteisen kilpavaihteiston kautta.

Tämä lisäksi etupyörillä hyrisee kaksi sähkömoottoria. Ne tuottavat 102 hevosvoimaa kumpainenkin. Näin ollen yhteistehoksi saadaan peräti 767 hevosvoimaa. Porsche toteaa, että sähkömoottoreiden voima on käytettävissä noin kahdeksan sekunnin ajan järjestelmän ollessa täysin latautunut. Lisävirtaa syntyy aina jarrutettaessa ja liike-energia tallennetaan akkuun. Järjestelmä muistuttaa F1-autoista tuttua KERSia. RSR on yksipaikkainen, koska matkustajan istuin on korvattu hybridin vauhtipyöräakulla.

Videolla Porsche 918 RSR Hybrid nähdään jo tien päällä, ja Geneven autonäyttelyn yhteydessä autosta kuultaneen lisää mielenkiintoisia uutisia.

http://www.youtube.com/watch?v=-1cK0e-nx7E

Teksti: H. Kuurio

Kuva: Handout