Puhelimella pesuun, kiinteällä kuukausihinnalla

Juhlapesun mobiilisovelluksella varattavan autopesun asiakkaille on jatkossa tarjolla lisää pesupaikkoja. Superoperator OY:n ja HOK-Elanto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka lisää Juhlapesun asiakkaille 11 autopesuria lisää pääkaupunkiseudulle.

Superoperator digitalisoi autopesulaliiketoiminnan ja muuttaa käsityksiä autopesusta. Suomessa Superoperator Oy pyörittää Juhlapesu-autopesuketjua. Pesuun pääsee älypuhelinsovelluksella ympäri vuorokauden ja myös maksu hoituu tätä kautta automaattisesti. Kuljettajan ei tarvitse pesuun mentäessä nousta autosta, kuin enintään antennin irrottamista varten.

Pesurin pesutilanteen ja mahdollisesti menossa olevan pesun keston voi ennen pesurille ajamista tarkastaa Juhlapesu-sovelluksen kautta. Tällä saa minimoitua jonottamiseen kuluvan ajan, kun pesua ei tule ostaneeksi silloin kun pesurissa on pitkä jono.

Ohjelman käyttäminen on helppoa, eikä erillisiä pesupoletteja tarvitse käydä ostelemassa. Riittää kun puhelimeen ladatulla sovelluksella varaa tai ostaa pesun haluamaansa koneeseen ja ajaa pesukoneeseen. Juhlapesutili on ajoneuvokohtainen ja täten pesukone tunnistaa ajoneuvon automaattisesti rekisteritunnuksen perusteella. Jos auto tulee vaihtaneeksi kesken sopimuskauden, niin sen saa luonnollisesti vaihdettua pesutiliin.

Movemberin kunniaksi Juhlapesu on nimennyt Sadepesun ”Movember Rain” -pesuksi. Jokaisesta marraskuun aikana käytetystä Movember Rain -pesusta lahjoitetaan euro syöpäsäätiölle. Lisäksi kaikkien Movember Rain -pesijöiden kesken arvotaan kolmen kuukauden ilmaiset autopesut.

Kuusi ohjelmaa

Ohjelmavaihtoehtoja on kuusi ja niiden pesuajat vaihtelevat kahdeksasta kuuteentoista minuuttiin. Lyhyin on harjaton Juhlapesu ilman vahausta ja perusteellisimmalla vahauksella varustettu Luksus pesu kestää pisimpään.

Tarjolla on lisäksi Kevyt-, Sade-, Varuste- sekä Juhlapesu. Kevyt pesu on harjapesu, joka on hellempi rättikatolle ja mahdollisille teippauksille. Sadepesu on harjapesu, jossa auton päälle tulee lopuksi kuraa hylkivä vahaus. Varustepesu on tarkoitettu kattoboksilla ja -telineillä varustetuille autoille tai lava-autoille. Siinä kyljet pestään harjoilla ja päälle tulee vahaus. Juhlapesu on 11 minuuttia kestävä harjallinen ja vahauksen sisältävä toiseksi paras pesu.

Yksityiselle kolme vaihtoehtoa

Juhlapesulta voi ostaa pesuja kolmella tavalla. Harvakseltaan pesettävä voi ostaa kertapesuja, joiden hinta on 25 euroa/pesukerta. Usein autonsa puhtaaksi haluavalle vaihtoehtona on kuukausihintainen sopimus, josta on tarjolla kaksi vaihtoehtoa: yö- ja 24/7-sopimus. Näillä kiinteähintaisilla sopimuksilla pesussa saa käydä kyseisellä autolla niin monta kertaa kuukaudessa kuin haluaa.

Kuukausihintaisten pesujen erona on se, että yö-sopimuksella pesussa voi käydä ruuhka-aikojen ulkopuolisina aikoina: klo. 20:00−08:00. 24/7-sopimuksen nimikin sanoo, että pesussa voi käydä mihin tahansa aikaan itse haluaa.

Yö-sopimuksen hinta on 39 ja 24/7-sopimuksen hinta on 56 euroa kuukaudessa. Talouden kakkosauton voi liittää kumpaankin sopimukseen yö-sopimuksen 39 euron hinnalla.

Yrityksille on tarjolla erilliset sopimukset ja niissä on käytössä e-laskutus.

Lisää pesupaikkoja

Suomalainen Superoperator tähtää Suomen-valloituksen lisäksi kansainvälisille markkinoille. Tavoitteena on, että yhtiö on kolmen vuoden päästä maailman suurin autopesulaketju ilman, että yhtiö omistaa ainoatakaan autopesulaa.

Superoperator ja HOK-Elanto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Juhlapesu-teknologia toimii 1.1.2017 alkaen 11:llä pääkaupunkiseudun ABC-autopesuasemalla. Tämä tarkoittaa siis sitä, että Juhlapesu toimii Suomessa ensi vuoden alusta alkaen 24 pesuasemalla. Pääkaupunkiseudun lisäksi Juhlapesun-pesureita löytyy: Kuopiosta, Lohjalta, Maarianhaminasta, Mikkelistä, Porvoosta, Seinäjoelta, Tuusulasta, Urjala ja Vaasasta. Sovelluksella on helppo tarkastaa, mikä on lähin asema, jossa pesupalvelu on vapaana.

Sovelluksella näkee jonotustilanteen valittuun pesukoneeseen ja meneillä olevan pesun jäljellä olevan kestoajan.

Älypuhelimella

Ensikertaa pesun käyttäminen hieman arvelutti, että mitä tuli saatua puhelimella näpyttelyllä? Täytyy myöntää, että on kätevää tarkastaa jo ennen pesun varaamista onko matkan varrella olevassa pesurissa pitkäkin jono. Sovelluksesta näkee mahdollisen kesken olevan pesun keston lisäksi jonossa seisovat autot, joten jos pesurin ulkopuolella on jonossa useampi auto, ei kiireisen kannata pesua varata. Lisäplussana on se, että sovelluksesta huomaa jo ennen pesurille ajamista, mikäli pesurissa on huoltokatkos tai vastaava.

Omakohtaisen kokemuksen mukaan pesutulos on hyvä, eikä lopputuloksessa ole konepesuksi valittamista. Kuukausia pesemättä olleen likakerroksen poistaminen ei välttämättä onnistu, mutta kuukausisopimuksella tuo ei pitäisi olla ongelma, sillä yhdelle pesukerrallehan tulee sitä edullisempi hinta mitä useammin autonsa pesettää. Kun pesuriin voi ajella aina halutessaan, ei likakerrosta luulisi kertyvät kovin paksulti. Tällä kustannuspolitiikalla ei jokaisella pesukerralla kannata siis edes valita sitä ”parasta” pesua, sillä auton voi samaan hintaan pestä kuukaudessa useammin.