Puheohjaus: Nyt myös TomTomin edullisemmassa navigaattorimallistossa

WiFi-yhteyden ansiosta VIA 53 -navigaattorin päivittäminen onnistuu langattomasti.

TomTom on julkaissut uuden VIA 53 -navigaattorin, joka tuo puheohjauksen ja WiFi-yhteyden myös alemman hintaluokan navigaattorimallistoon. Navigaattori lukee ääneen kuljettajalle saapuvat tekstiviestit, ja puheohjaus toimii Siri- ja Google Now -palveluiden kautta. Lisäksi VIA-navigaattorilla voi soittaa hands-free-puheluita.

Puheohjauksen ansiosta kuljettaja voi ohjata navigaattoria puheella, pitäen kädet ratissa ja silmät liikenteessä. Navigaattoria voi pyytää etsimään reitin tiettyyn osoitteeseen tai ennalta tuttuun paikkaan, kuten kotiin tai työpaikalle. Lisäksi puheen avulla voi zoomata näkymää tai säätää äänen voimakkuutta.

”Kuljettajat ympäri maailman haluavat päästä perille vaivattomasti, mutta samalla heille on tärkeää myös pysyä kärryillä älypuhelimensa tapahtumista. Me haluamme auttaa tässä ja tehdä matkustamisesta turvallisempaa”, TomTomin perustaja ja kuluttajatuotteista vastaava johtaja Corinne Vigreux kertoo.

TomTom VIA 53 on saatavilla viiden tuuman näytöllä varustettuna 9.5. alkaen suositushintaan 199,95 euroa. Navigaattori sisältää TomTom Traffic -liikennetiedot ja karttapäivitykset laitteen koko eliniän ajaksi.