Ranskalaiset tekivät oman Hummerin!

Myös ranskalaisilla on oma Hummerinsa, jollaisen pystyy ostamaan jopa siviilikäyttöön. Mallin nimi on Renault Sherpa Light ja sen saa joko panssaroituna tai ilman panssarointia.

Tämä Renault-panssariauto on melkein kuin Hummer H1:n kopio! Kyseessä on Renault Sherpa Light, joka ei ole sukua samannimiselle, hieman hentoisemmalle  Leyland Sherpalle, jollainen esiintyi eräässä James Bond -elokuvassa.

Renaultissa on 215 hv tehoinen nelisylinterinen turbodiesel, joka antaa 800 Nm maksimivääntömomentin. Erikoisjoukoille suunniteltu Sherpa-versio pystyy kulkemaan 120 km/h, vakiommat nekin 110 km/h.

Ilmastoidussa ohjaamossa on tilaa neljälle.

Sherpassa on vakiona 20-tuumaiset pyörät, joilla se etenee hyvin maastossa, ja jos silta sattuisi puuttumaan, se pystyy kahlaamaan 1100 mm syvyisessä vedessä.

Lisäksi se pystyy nousemaan jopa 500 mm korkean rantapenkereen ylitse.

Kuuden metrin pituista ja 2100 mm levyistä Sherpaa on viime vuoden lopulta myyty muuhunkin kuin pelkkään sotilaskäyttöön.

Sherpa Scoutin, Sherpa Station Wagonin ja Sherpa Carrierin saa joko panssaroituina tai ilman panssarointia sivilihenkilöiden suojaukseen, mutta myös esimerkiksi mielenosoitustapahtumiin.

"Renaultin Hummeria" ei saa tavallisilta piirimyyjiltä, vaan erikoistilauksesta Renault Trucks Defense -yksiköltä.

 

Auto Bild