Renault Mégane Sport rantautui Suomeen – katso video!

Sporttisen Renault Mégane R.S:n etupuskuriin kuuluu aerodynaaminen siipi, joka muistuttaa Formula ykkösen matalaa etusiivekettä. Ilmanohjain, diffuusori, spoileri ja keskelle sijoitettu pakoputken ulostulo kuvaavat osaltaan urheilullista luonnetta ja parantavat samalla aerodynaamista tehokkuutta.

Urheilullisen, kuusiportaisella manuaalivaihteistolla varustetun Mégane R.S. -mallin tunnistaa herkästi kaasuun vastaavasta kaksilitraisesta turbonelikosta, josta saadaan 250 hv/184 kW)/5500 r/min. Näillä eväin auto kiihtyy sataan vain 6,1 sekunnissa ja katkaisee seisovan kilometrin erittäin kovassa 25,7 sekunnissa. Peräti 80 % maksimivääntömomentista on käytössä heti 1900 kierroksesta.

Saatavilla on kaksi eri alustavaihtoehtoa: Sport-alusta on suunnattu arkiseen ajoon, kun taas lisävarusteinen Cup-alusta sopii ratakäyttöön.

Tärkeänä seikkana ESC-ajonvakautustoiminnoista voidaan valita On (vakiotoiminto), Sport (kevyempi ESC) tai Off (ESC pois kytketty, rata-ajoon).

Renault Sport Monitor on lisävaruste, joka välittää tietoa moottorin reaaliaikaisesta suoritusarvoista, vaihtamisajankohdan varoituksesta, kaasupolkimen ohjelmavalinnasta, sivuttaiskiihtyvyydestä, kiihdytykseen käytetystä ajasta sekä kierrosajoista.

Ohjaamossa on esimerkiksi alumiiniset polkimet ja kunnon sivutuen antavat etuistuimet. Vakiovarusteluun kuuluvat kaksois-ksenonit kaarreajovaloin ja 18-tuumaiset kevytmetallivanteet.

Megane R.S:n lisävarusteisiin kuuluvasta Renault Sport Monitorista on tehty kevennetty versio iPhone ja iPad käyttäjille. Rataolosuhteisiin suunnitellun ohjelman avulla käyttäjä voi mitata 0-100 km/h kiihtyvyyttä ja ¼ -mailin aikaa, seurata kierrosaikoja automaattisella sekuntikellolla ja analysoida ajoneuvon G-voimia. Ohjelma on ilmainen ja se tulee ladattavaksi Applen suomenkieliseen App Storeen lähiviikkoina.

Lisävarusteena saatava Cup-alustapaketti sisältää mattamustat 18 tuuman kevytmetallivanteet, Michelin Pilot Sport -renkaat (235/40 R18 95 Y), Cup-alustan jäykemmällä jousituksella, iskunvaimentimilla ja kallistuksenvakaimilla, tasauspyörästön lukon, punaiset Brembo jarrusatulat sekä uurretut jarrulevyt.

Mégane Renault Sport –mallin suositushinta alkaen 39 613 €.

 

[media id=9 width=320 height=240]