Renault-Nissan-allianssi on COP22-ilmastokokouksen virallinen autokumppani

Renault-Nissan-allianssi, ajon aikana päästöttömien autojen* maailmanlaajuinen markkinajohtaja, toimii Marokon Marrakechissa järjestettävän Yhdistyneiden kansakuntien COP22-ilmastokokouksen virallisena henkilöautokumppanina. Allianssi tarjoaa kokouksen järjestäjien käyttöön 50 sähköautoa kokousedustajien kuljetuksia varten.

YK:n vuosittaiseen ilmastokokoukseen odotetaan marraskuun 7.–18. päivän välisenä aikana 25 000 osallistujaa 195 eri maasta. Kyseessä on toinen kerta, kun YK käyttää ajon aikana päästötöntä autokalustoa suuren luokan konferenssin henkilökuljetuksiin.

COP22-kokouksen autokaluston muodostavat Renault ZOE -kaupunkiauto, Nissan LEAF -henkilöauto ja 7-paikkainen Nissan e-NV200-tila-auto. Kokousedustajia kuljetetaan autoilla kokous- ja majoituspaikkojen välillä ympäri vuorokauden.

Allianssi myös asentaa strategisiin paikkoihin Marrakechissa yli 20 pikalatauspistettä ja tavallista sähköautojen latausasemaa. Pikalatauspisteet mahdollistavat sähköautojen akkujen lataamisen 80 %:n kapasiteettiin noin tunnissa.

Renault-Nissan-allianssi on ajon aikana päästöttömien autojen globaali markkinajohtaja, jonka kuutta sähköautomallia on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 360 000 autoa. Vuonna 2010 lanseerattu Nissan LEAF on säilyttänyt paikkansa maailman myydyinpänä sähköautona. Renault ZOE on menestyksekkäin sähköautomalli Euroopassa. Allianssi on valmistanut yli puolet kaikista maailmassa myydyistä sähköautoista. Sen mallistoon kuuluvat myös kaksipaikkainen Renault Twizy ja Nissan e-NV200 ‑pakettiauto, jonka myynti käynnistyi Euroopassa ja Japanissa vuonna 2014.

Tämän lisäksi Renault-Nissan-allianssin Marokon Tangerissa sijaitseva tuotantolaitos on siirtymässä kohti CO2-päästötöntä toimintaa hyödyntämällä uusiutuvia luonnonvaroja ja paikan päällä tuotettua lämpöenergiaa. Ainutlaatuiseen päästöttömään toimintamalliin tähtäävä tehdas perustettiin vuonna 2012.

Renault on ainoa suuri autonvalmistaja, joka markkinoi täysin sähkökäyttöisiä automallejaan Marokossa. COP22-kokouksen järjestäminen ja Marokon valtion pyrkimys kehittää vähän hiilidioksidipäästöjä aiheuttavia energiamuotoja ovat saaneet monet Marokossa toimivat yritykset investoimaan sähköautoihin.

”Me Renault-Nissan-allianssissa olemme todella ylpeitä siitä, että saamme osallistua COP22-kokouksen järjestelyihin toimittamalla 50 sähköautoa järjestäjien käyttöön”, kertoo Renault Morocco Groupin toimitusjohtaja Marc Nassif, joka vetää allianssin COP22-projektia. ”Sähköautoteknologia ja vähän hiilidioksidipäästöjä aiheuttavat energiamuodot ovat avainasemassa sen suhteen, kuinka yksilölliset liikennevalinnat voivat edistää ilmaston lämpenemisen pysäyttämistä ja kaupunkien ilmanlaadun parantamista.”

Nissan-konsernin Pohjois-Afrikan ja Egyptin alueen toimitusjohtaja Isao Sekiguchi on samaa mieltä Nassifin kanssa:

”Ilmastonmuutos on yksi polttavimmista ongelmista, jotka ihmiskunnan on kohdattava. Renault-Nissan-allianssi oivalsi nopeasti, kuinka tärkeä rooli autoteollisuudella voi olla, kun ponnistelemme yhdessä päästöjen vähentämiseksi. Ryhdyimme myös nopeasti sen mukaisiin toimiin.”

Renault-Nissan-allianssi oli myös viimevuotisen COP21-ilmastokokouksen virallinen yhteistyökumppani. Allianssin kokousjärjestäjien käyttöön tarjoama kahdensadan sähköauton kalusto oli kaikkien aikojen suurin kansainvälisessä konferenssissa. Pariisissa järjestetyn kaksiviikkoisen kokouksen aikana autoilla kuljetettiin 8000 osallistujaa ja median edustajaa. Niillä ajettiin kokouksen aikana yli 175 000 kilometriä täysin ilman pakokaasupäästöjä ja raakaöljyn käyttöä, minkä ansiosta säästettiin melkein 182 barrelia öljyä ja vältettiin 18 tonnin CO2 -päästöt.

Renault-Nissan-allianssi osallistuu myös kansainväliseen Solutions COP22 ‑näyttelyyn Marrakechissa 7.–18. marraskuuta. Näyttelyssä esitellään kaupunkien, yritysten ja muiden organisaatioiden CO2-ratkaisuja. Allianssin sähköautoja on myös mahdollista koeajaa tapahtuman aikana.