Rinspeed Etos -konseptiauto esittelee sveitsiläisiä ihmeitä

Kukapa ei olisi kuullut yhtiöstä nimeltä Rinspeed. Sveitsiläinen viritysvelho Franz M. Rinderknecht esittelee Las Vegasin CES-messuilla Etos-nimisen hybridiurheiluauton.

Rinspeed Etos perustuu teknisesti BMW i8 -malliin.
Auton ulkopuolella kaikkiaan kahdeksan HD-tasoista kameraa valvoo välitöntä ympäristöä, jolloin auton etu- ja takaosasta saadaan 180 asteen näkymä ruudulle. Erityinen Curb View -järjestelmä estää tönäykset esimerkiksi kanttikiviin.
Rinspeedin näkemykset ovat kautta historian olleet omintakeisia.
Latausasema on melkein kuin Star Warsista.
Borbetin valmistamat GTX-alumiinivanteet sopivat tyyliin.
ZF TRW:n valmistama ohjauspyörä katoaa taianomaisesti muutamassa sekunnissa kojelaudan sisälle. Sen ansiosta etumatkustajille saadaan tuntuvasti runsaammin tilaa, ja esimerkiksi kuljettaja voi vaikka ryhtyä lukemaan kirjaa.
Etosilla voi ajaa normaalisti tai sitten antaa auton hoitaa ajamisen kokonaan.

Rinderknechtin omistama Rinspeed-yhtiö lähestyy itsestään ajavien autojen päivänkuumaa aihetta ennen kaikkea kuljettajan ja matkustajien näkökulmasta. Eikä Rinspeed olisi oma itsensä, ellei autossa olisi koko joukkoa innostavia ja miellyttäviä yksityiskohtia.

Etosin sisätilojen teknisenä kohokohtana on epäilemättä taittuva ja kokonaan piiloon menevä ZF TRW:n valmistama ohjauspyörä, joka katoaa taianomaisesti muutamassa sekunnissa kojelaudan sisälle. Sen ansiosta etumatkustajille saadaan tuntuvasti runsaammin tilaa, ja esimerkiksi kuljettaja voi vaikka ryhtyä lukemaan kirjaa. Kahden, kallistetun 21,5-tuumaisen Ultra HD -leveänäyttöruudun asentoa voi säätää erikseen.

Etosissa on myös Harmanin valmistamaa Connected Car -tekniikkaa: järjestelmä toimii kuin henkilökohtainen palvelija ja tiedustelee autossa olijoilta kohteliaaseen sävyyn, mitä saisi olla. Palvelujärjestelmältä voi tiedustella esimerkiksi reittivalintaa, matkailunähtävyyksiä, bensiiniasemia, pysäköintialueita, puhelutoimintoja sekä musiikkia.

Auton ulkopuolella kaikkiaan kahdeksan HD-tasoista kameraa valvoo välitöntä ympäristöä, jolloin auton etu- ja takaosasta saadaan 180 asteen näkymä ruudulle. Erityinen Curb View -järjestelmä estää tönäykset esimerkiksi kanttikiviin.

Autossa on myös muun muassa tanssilava…

Teknisesti Rinspeed Etos perustuu BMW i8:aan. Auto rullaa syvän mustin 20-tuumaisin Borbet GTX -alumiinivantein.