Rinspeed sQuba on sukeltava superauto – katso video!

Rinspeed esitteli Geneven näyttelyssä 2008 sukeltavan sQuba-auton, joka muuntuu näppärästi katuautosta sukeltavaksi. Kyseessä ei kuitenkaan ole ihan mikä tahansa laite, vaan sQuba kykenee sukeltamaan 10 metrin syvyyteen. Auto on jäänyt valitettavan niukalle huomiolle, vaikka se on kyvykkäämpi kuin monet vastaavat.

Sveitsiläinen virityspaja ja erikoisautojen verstas Rinspeed esitteli Geneven näyttelyssä 2008 sukeltavan sQuba-auton, joka muuntuu näppärästi katuautosta sukeltavaksi. Kyseessä ei kuitenkaan ole ihan mikä tahansa laite, vaan sQuba kykenee sukeltamaan 10 metrin syvyyteen. sQuba on jäänyt valitettavan niukalle huomiolle, vaikka se on kyvykkäämpi kuin monet vastaavat.

Maan pinnalla voimakas sähkömoottori välittää voiman takapyörille, kun taas kaksi takaosan potkuria ja kaksi tehokasta vesijettiä keulassa vastaavat liikuttamisesta veden alla.

Sukelluksissa kuljettaja ja matkustaja ovat auton sisällä ja saavat happea auton omasta happijärjestelmästä. Rinspeedin perustajan, Franz Rinderknechtin mukaan ei ole helppo suunnitela autoa, joka olisi vesitiivis ja koriltaan paineenkestävä sekä lisäksi liikkuisi ketterästi veden alla.

- Yritin kolmen vuosikymmenen ajan kuvitella rakentavani auton, joka lentäisi veden alla, ja unelma toteutui, hän tiivistää.

Teksti: J. Peltonen

 

http://www.youtube.com/watch?v=sJC7E06IBXI&feature=fvwrel