Ritari Ässän K.I.T.T. Pontiac Firebird -klooni huutokaupattiin 110 000 eurolla!

Useimmat lapset rakastivat tätä 1982 Pontiac Trans-Amia, joka esiintyi 1980-luvulla tv-sarjassa Ritari Ässä. Joku onnellinen sai sovelletun kloonin itselleen.

Tämä K.I.T.T. on sovellettu klooni alkuperäisestä.

Näyttelijä David Hasselhoff myy joitakin kohteita autokokoelmastaan. Yksi niistä on elokuva-auto K.I.T.T:n näköispainos.

Alkuperäinen, normaaliovin varustettu yksilö esiintyi Suomessa pitkään esitetyssä tv-sarjassa Ritari Ässä (Knight Rider).

Nyt näköispainos huutokaupataan ja tuotto menee Starlight Foundationille, joka toimii sairaiden lasten ja heidän perheidensä hyväksi.

Sarjassa David Hasselhoff esitti päänäyttelijä Michael Knightia – kuitenkin sarjan todellinen päätähti oli 1982 Pontiac Firebird Trans-Am, jonka lyhenne K.I.T.T. muodostuu sanoista Knight Industries Two Thousand.

Tv-sarjassa 1982 Pontiac Firebird pystyi kulkemaan ja toimimaan täysin itsenäisesti ja pääsemään pakoon pahoista paikoista.

K.I.T.T. kykeni tarkastelemaan muita ajoneuvoja röntgenlaitteella, keskustelemaan Michael Knightin kanssa ja kaiken lisäksi se oli luodinkestävä.

Itse asiassa sitä ei kyennyt pysäyttämään mikään.

Ritari Ässä -sarjafanit lahjoittivat Hasselhoffile 1986 Firebirdiin pohjautuvan replican.

Autossa on 5-litrainen (305 vid) V8, w-muotoinen ohjauspyörä, tieteiselokuvamaiset 1980-lukuhenkiset mittarit, erikoisnäytöt sekä valaistut painikkeet.

Keulan melkoiseen valopatteristoon sisältyy punainen, vaeltava keskivalo.

Autoon on omistajan iloksi tunnelmaa antamaan ohjelmoitu 4 000 ääninäytettä Ritari Ässä -sarjasta. K.I.T.T. pystyy kaiken lisäksi keskustelemaan alkuperäisellä äänellä.

Sitä vastoin lokinsiipiovet eivät vastaa alkuperäistä 1982-mallista Firebirdiä.

Auto huutokaupattiin 150 000 dollarilla, noin 110 000 eurolla.

Toistaiseksi auto on näytteillä Irlannissa, Museum of Style Icons'issa. Se joutuu kuitenkin siirtymään uuden näyttelyn saapuessa 27. huhtikuuta.

Huutokaupan onnellinen voittaja vastaa itse kaikista kuljetuskustannuksista.

Huutokauppakamari varaa itselleen 25 % osuuden myyntihinnasta.

Katso myös video!

Attila Langhammer/Juha Peltonen