Rolls-Roycen katumaasturi ilmestyy vuonna 2018

Nyt se on julkista tietoa: Rolls-Royce ryhtyy valmistamaan V12-moottorista ja alumiinikorista loistoluokan katumaasturia.

On huhuttu jopa Rolls-katumaasturiin tulevasta V12-hybriditekniikasta, mutta tehtaan mukaan ”V12-hybridi olisi liioittelua.​
On huhuttu jopa Rolls-katumaasturiin tulevasta V12-hybriditekniikasta, mutta tehtaan mukaan ”V12-hybridi olisi liioittelua.​

Alumiinikorinen katumaasturi edustaa Rolls-Roycen perinteisestä näkökulmasta täysin uudenlaista lähestymistapaa. Mallin on tarkoitus tulla markkinoille vuoden 2018 lopulla tai 2019 alussa, ja se asemoidaan vielä loisteliaammaksi kuin Bentley Bentayga SUV.

Uutuus-katumaasturilla ei toistaiseksi ole mallinimeä, mutta sitä tullaan valmistamaan Britanniassa, Goodwoodin tehtailla. Malliin lienevät tulossa 22-tuumaiset seosmetallivanteet. Ihme olisi, ellei viiden ja puolen metrin pituisessa mallissa päädyttäisi nelivetoon.

Moottoriksi tulee BMW:n V12, josta Rolls-Royce Ghostissa ja Wraithissa otetaan tehoa 694 hevosvoimaa. Malliin tulee kahdeksanportainen automaatti, joka kestää 1000 Nm vääntömomentin.

On huhuttu jopa Rolls-katumaasturiin tulevasta V12-hybriditekniikasta, mutta tehtaan mukaan ”V12-hybridi olisi liioittelua; sitä vastoin V8-hybridi sopii ajatuksena merkin konseptiin”.

Rolls-Royce myi vuonna 2014 yli 4000 autoa, ja uutuuden odotetaan kohottavan vuotuisen myyntimäärän 6000–7000 autoon.