Romahtaako superautojen rajusti kasvava myynti Kiinassa?

Superautovalmistaja Lamborghinin mukaan superautojen myynti saattaa hidastua, mikäli Kiinan heikkenevä talous karkottaisi potentiaalisia ostajia.

Superautovalmistaja Lamborghinin mukaan superautojen myynti saattaa hidastua, mikäli Kiinan heikkenevä talous karkottaisi potentiaalisia ostajia.

– Tämän tyyppisten autojen ostajakunta on rajallinen, ei suinkaan rajaton, toteaa Lamborghinin Aasian-Tyynenmeren alueen pääjohtaja, Christian Mastro Automotive News Europelle.

Maailman toiseksi suurimman talouden kasvuvauhti on nyt hitaimmillaan kahteen vuoteen, ja kiinalaiset kuvailevat tilannetta "synkäksi". Kiinan taloustilanne saattaa olla ylikuumentuneempi kuin arvaisi.

Lamborghinin myynti kasvoi manner-Kiinassa viime vuonna noin 70 %, koska tulojen kasvu on tuottanut lisää miljonäärejä. Lamborghini myi Kiinassa vuonna 2011 yhteensä 342 superautoa, kun määrä oli vielä vuonna 2010 "vain" 206 kappaletta. Näin Kiina ohitti Yhdysvallat Lamborghinin suurimpana myyntialueena.

Lamborghinin ohella myös Rolls-Royce povaa erittäin kalliiden autojen myynnin hiipumista Kiinassa.

Rolls-Roycen edustaja, Torsten Mueller-Oetvoes, ennusti Kiinan kasvun olevan tänä vuonna "vähemmän räjähtävää".

Huolimatta superautojen myynnin hiipumisesta Kiinassa, Lamborghini ei silti kykene valmistamaan riittävästi Aventador LP 700-4 -mallia. Sillä on nimittäin tällä hetkellä 18 kuukauden jono. Myös Gallardoa myydään Kiinassa.

Lamborghini suunnittelee myyvänsä kuluvana vuonna maailmanlaajuisesti 900 Aventadoria, joista kaikki 80 Kiinaa varten varatuista on jo myyty.

Merkillä tulee tämän vuoden lopulla olemaan Kiinassa 20 piirimyyjää, eli kuusi aiempaa enemmän.

Kuvassa Etelä-Korean liikkuvan poliisin käyttämä Lamborghini Diablo.

 

Teksti: J. Peltonen, Automotive News Europe

 

http://www.youtube.com/watch?v=A8VIwXcQ1pU