Sähkö-Volkkareiden myyntiverkosto laajentui

Volkswagenin täyssähköautoja myydään nykyään yhdeksässä liikkeessä, kun vuodenvaihteeseen saakka Suomessa ainoa myyntipiste oli Volkswagen Center Airport.

Volkswagen e-Golf
Volkswagen e-Golfin toimintamatka on NEDC-syklin mukaan 300 km ja käytännön toimintamatka (hyvissä olosuhteissa) noin 200 kilomeriä.

Nykyään Volkswagenin e-up!- ja e-Golf-täyssähköautoja myyvät myös Helsingin, Espoon ja Turun Volkswagen Centerit, Laakkonen Tampere, Länsiauto Lappeenranta, Jyväskylän Autotarvike, Käyttöauto Vaasa ja Pörhön Autoliike Oulu.

Volkswagen laajensi vuodenvaihteessa ladattavien hybridiensä jälleenmyyjäverkoston yhdeksästä 26 liikkeeseen.

Volkswagenin täyssähköautoja ja ladattavia hybridejä rekisteröinnit kasvoivat viime vuonna prosentuaalisesti merkittävästi – sähköautojen markkinat ovat vielä niin pienet, että suuret prosentuaaliset kasvut eivät tarkoita suuria kappalemääriä.

– Arvioimme kasvua myös tälle vuodelle. Esimerkiksi Volkswagen e-Golfin toimitusaika on tällä hetkellä normaali 3–4 kuukautta, joten autojen saatavuustilanne on erittäin hyvä. Panostamme tänä vuonna erityisesti sähköautojen ja ladattavien hybridien myyntiverkoston laajentamiseen. Koulutamme kaikki uudet jälleenmyyjät ja huoltohenkilökunnan. Juuri parhaillaankin on menossa myyjien koulutus, kertoo Volkswagen-henkilöautojen johtaja Mikko Mykrä.

Volkswagen-henkilöautot panostaa vahvasti sähköistymiseen maailmanlaajuisesti. Vuonna 2020 markkinoille tulee uusi täyssähköauto I.D. Zwickaun tehdas muutetaan täyssähköautojen valmistuspaikaksi, ja siitä tulee yksi Euroopan suurimmista e-Mobility-keskuksista.