Sähköhärvelit keilakujalla – katso video!

Omituiset sähköautot hirvenväistökokeessa – kuinka käy? Myös täyssähköautojen täytyy läpäistä erilaiset turvallisuus- ja ajovakaustestit ennen niiden markkinoille pääsyä ja tuotannon aloittamista. Tällä videolla esiintyvät sähköautot kuvattiin vajaa vuosi sitten todellisessa testitilanteessa, sähköautoille suunnatussa X-Prize kisatapahtumassa, jossa pääpalkintona voittaja-autolle oli luvassa 10 miljoonaa dollaria. ssähköautojen täytyy läpäistä erilaiset turvallisuus- ja ajovakaustestit ennen niiden markkinoille pääsyä ja tuotannon aloittamista. Tällä videolla esiintyvät sähköautot kuvattiin vajaa vuosi sitten todellisessa testitilanteessa, sähköautoille suunnatussa X-Prize kisatapahtumassa, jossa pääpalkintona voittaja-autolle oli luvassa 10 miljoonaa dollaria.

Omituiset sähköautot hirvenväistökokeessa – kuinka käy? Myös täyssähköautojen täytyy läpäistä erilaiset turvallisuus- ja ajovakaustestit ennen niiden markkinoille pääsyä ja tuotannon aloittamista. Tällä videolla esiintyvät sähköautot kuvattiin vajaa vuosi sitten todellisessa testitilanteessa, sähköautoille suunnatussa X-Prize kisatapahtumassa, jossa pääpalkintona voittaja-autolle oli luvassa 10 miljoonaa dollaria.

Myös täysssähköautojen täytyy läpäistä erilaiset turvallisuus- ja ajovakaustestit ennen niiden markkinoille pääsyä ja tuotannon aloittamista. Tällä videolla esiintyvät sähköautot kuvattiin vajaa vuosi sitten todellisessa testitilanteessa, sähköautoille suunnatussa X-Prize kisatapahtumassa, jossa pääpalkintona voittaja-autolle oli luvassa 10 miljoonaa dollaria.

Huomio kiinnittyy erityisesti kiinalais-amerikkalaiseen Zap Alias -konseptiin, koska sen tuotannon on määrä alkaa jo kuluvan vuoden loppupuolella. Alias on 3-paikkainen, 3-pyöräinen täyssähköroadster, joka esimerkiksi Yhdysvalloissa rekisteröidään moottoripyöränä. Erikoisen laitteen toimintasäteeksi luvataan 160 km ja huippunopeudeksi 140 km/t.

240 voltin sähköverkossa peruslataus tyhjästä täyteen kestää 4 tuntia. 7,8 sekunnin 0-100 km/t kiihtyvyys on täyssähköautolle hyvä lukema. Aliaksen huomiota herättävin piirre on erityinen heiluriakselityyppinen taka-akseli, jolla on vain yksi takapyörä.

Suomalaisittain erityinen huomionkohde on Electric RaceAbout eli ERA. ERA on suomalaisten autoinsinööri- ja teollisen suunnittelun opiskelijoiden suunnittelema 2-paikkainen urheiluauto. Konseptin kiihtyvyys 0-100 km/t jää alle 5 sekuntiin käytetyllä moottoriratkaisulla, jossa napamoottorein toteutettu neliveto tarjoaa tehon maksimaalisen hyödyntämisen lisäksi myös pidonhallinnan. ERAn huippunopeus ilmoitetaan olevan yli 200 km/t.

Toimintasäde käytetyllä 33 kWh akkukapasiteetilla on maksimissaan noin 200 km. Painoa ERA:lle on pääosin painavien akkujen vuoksi kertynyt pieneksi autoksi yllättävän paljon, 1600 kiloa. Tämän voi havaita myös väistökokeessa.

Testiin osallistuivat ZAP Alias, Aptera Motors, Wave2 Li-Ion Motorsilta, Viking 45 Länsi-Washingtonin yliopistosta, RaceAbout Suomesta sekä Tango Commuter Carsilta. Musiikin tarjoilee Johann Strauss Tonava Kaunoinen –valssin tahdein.

Teksti: Harry Kuurio

Kuva: Handout

http://www.youtube.com/watch?v=LF34Rpqrk-I