Sähköistä jakelua – Renault kasvatti Kangoo Z.E.:n toimintamatkaa

Pelkästään sähköllä kulkeva Kangoo Z.E. tuli Suomessa myyntiin vasta tänä vuonna, kun sen toimintamatka ja ominaisuudet ovat kehittyneet paremmin suomalaisille asiakkaille sopiviksi.

Renault Kangoo Z.E.
Kangoo Z.E:n voi valita joko 4,28 metrin pituisena vakiomallina tai 4,66 metrin pitkällä korilla.

Ulkoisesti edeltäjänsä näköisessä Kangoon Z.E.:ssä on uusi ajoakku, sähkömoottori ja kaksi kertaa tehokkaampi laturi. Kaikkien parannusten myötä auton NEDC-normin mukainen toimintamatka on pidentynyt peräti 60 prosentilla 270 kilometriin. Renault kertoo, että todellinen ajomatka on hyvissä olosuhteissa noin 200 kilometriä ja talviolosuhteissa noin 120 kilometriä. Parannus on kuitenkin merkittävä.

Tärkein tekijä toimintamatkan pidentämisessä on uusi Z.E. 33 -ajoakku, jonka kapasiteetti on akun mallimerkinnän mukaisesti 33 kWh. Kangoo Z.E:n 44 kilowatin (60 hv) tehoinen R60-sähkömoottori, jonka suurin vääntömomentti on 225 Nm, perustuu Zoessa käytettävään moottoriin. Automaattivaihteiston ja äänettömästi toimivan sähkömoottorin ansiosta ajaminen on leppoisaa.

Lämpöpumppu osana tuuletus- ja lämmitysjärjestelmää

Kaksi kertaa aiempaa tehokkaamman vaihtovirtalaturin avulla ajoakun saa ladattua 7,4 kW:n Wall Boxilla kuudessa tunnissa, kun aiemman mallin pienempi ajoakku vaati seitsemän tunnin latausajan. Tunnin latauksella saadaan 35 kilometriä toimintamatkaa. Kangoo Z.E.:ssä ei ole pikalatausmahdollisuutta.

Uusi Kangoo Z.E. on ensimmäinen sähköpakettiauto, jossa hyödynnetään lämpöpumppua osana tuuletus- ja lämmitysjärjestelmää. Sen avulla voidaan vähentää sähkön käyttöä kylmällä ilmalla ja jatkaa sillä tavoin toimintamatkaa. Edelleen akkujen rasitusta ajon aikana voidaan keventää lämmittämällä tai jäähdyttämällä auto latauksen aikana. Suomea varten Kangoo Z.E. varustetaan erillisellä polttoainetoimisella lämmittimellä.

Polttomoottoristen Kangoo-mallien tapaan myös Kangoo Z.E:n voi valita joko 4,28 metrin pituisena vakiomallina tai 4,66 metrin pitkällä korilla. Tavaratilan koko on joko kolme tai neljä kuutiometriä. Kaikissa malleissa tilaa tavaroille on yhtä paljon kuin polttomoottorisissa, sillä ajoakku on sijoitettu auton lattian alle.

Kangoo Z.E. Power+:n hinta on kolmen kuutiometrin tavaratilalla 32 190 euroa – pidemmän 4-kuutioisen mallin lisähinta on tuhat euroa.