Salaattikastiketta: Kuuluisan rata-ajajan elämästä tehtiin merkittävä dokumenttielokuva

Amerikkalaisen näyttelijä-kilpa-ajajan Paul Newmanin elämää täytti rakkaus nopeisiin autoihin, ja se oli jopa suurempi kuin innostus näyttelemiseen. Paul Newmanin elämää kuvaava uusi dokumenttielokuva sai ensi-iltansa Hollywoodissa 16. huhtikuuta.

Toivotaan kovasti, että elokuva ’Winning – The Racing Life of Paul Newman’ saadaan pian myös Suomen elokuvateattereihin.​​
Toivotaan kovasti, että elokuva ’Winning – The Racing Life of Paul Newman’ saadaan pian myös Suomen elokuvateattereihin.​​

Elokuvakriitikoiden jo etukäteen ”Ayrton Senna -elokuvan lisäksi parhaaksi” ylistämä Newman-dokumenttielokuva on Adam Carollan ohjaama. Elokuvassa käsitellään Paul Newmanin kilpa-autoiluvuosia.

On kuitenkin mainittava, ettei laajempi totuus unohtuisi: kuten juttumme otsikko viestii, monipuolinen Newman oli myös herkkusuu, joka kehitti Suomessakin myydyn oman salaattikastikesarjan nimeltä Newman’s Own.

Monilahjakkuus Paul Newman menehtyi vuonna 2008 kunniakkaassa 83 vuoden iässä. Hän omisti vuodesta 1983 Champ Car -sarjan kilpatallin, jonka ensimmäisenä kuljettajana oli vuoden 1978 Formula 1 -maailmanmestari Mario Andretti, jota dokumentissa myös haastatellaan.

Paul Newman vietti 35 viimeisestä elinvuodestaan huomattavan osan kilparadoilla ympäri maailmaa. Dokumenttielokuvassa kerrotaan myös, miten Newmanin rata-ajotoiminnalle alussa naureskeltiin ja miten hän sittemmin kohosi menestykseen.

Toivotaan siis kovasti, että elokuva ’Winning – The Racing Life of Paul Newman’ saadaan mahdollisimman pian myös Suomen elokuvateattereihin tai vähintäänkin tv-levitykseen.