Savu nousee Vladivostokissa – driftaajat vauhdissa

Uskoisitko, että kaukaisessa Vladivostokissa on nuoria, jotka harrastavat driftausta? Uskomatonta kyllä, se on totta. Kalustoa saadaan pilvin pimein lähinaapurista, Japanista.

Kaukoidässä sijaitseva Vladivostokin satamakaupunki on erikoinen paikka. Se muistuttaa pinnamuodostukseltaan San Franciscoa, toisin sanoen siellä on mäkistä ja näkyvyys risteyksissä on monesti rajoitettu.

Toisekseen kaupungissa on satoja tuhansia oikeanpuoleisella ohjauksella varustettuja autoja, ja Japanista tuodaan tehokkaita urheiluautoja jatkuvasti laivoilla.

Tosi nopeat Nissanit ja Toyotat ovat ajotaidottomien teinien ulottuvilla, sillä tarjolla on nopeita, tehokkaita mutta halpoja autoja, joihin jokaisella on varaa. Niinpä rahaa jää myös ylitse, jolloin autoihin usein jälkiasennetaan ilokaasujärjestelmä, vieläpä sieltä tehokkaammasta päästä.

Paikalliset nuoret ajavat muuallakin kuin suljetulla radalla – Skylinet ja vastaavat etenevät liikenteessä kuin raivopäät ja suorittavat hyytäviä ohituksia huonopintaisilla teillä. Se on paras, joka ajaa parhaassa sladissa ja joka kierrättää moottoria jokaisella vaihteella kierroslukunäytön punaiselle alueelle. Toiminta on siis täysin laitonta, mutta – kuka valvoo?

 

Teksti: J. Peltonen

http://www.youtube.com/watch?v=hrp3mKktXso&feature=related