Seat Arona Suomeen loppusyksystä

Seat Arona esitellään suurelle yleisölle Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuussa.

Seat Arona jatkaa merkin historian suurinta mallistouudistusta. Arona on kompaktin kokoluokan SUV, joka yhdistää käytännöllisyyden, eleganssin, urheilullisuuden ja turvallisuuden sekä uusimman sukupolven liitettävyyspalvelut. 
Arona on kooltaan isoveljeään Atecaa pienempi. Aronaa on vaikea kategorisoida tiettyyn luokkaan, sillä sen valtti on monipuolisuus. 

Seat Arona on 4 138 mm pituinen ja 1 780 mm levyinen eli 225 mm isoveljeään Atecaa lyhyempi. Arona tarjoaa myös reilusti maavaraa – 190 mm, ja suuren 400 litran tavaratilan. Aronan akseliväli on 2 566 mm.

Tarjolle tulee kuusi uutta taloudellista moottoria: kolme TSI-bensiinimoottoria teholuokissa 70 kW (95 hv), 85 kW (115 hv) ja 110 kW (150 hv) ja kaksi TDI-dieselmoottoria teholuokissa 70 kW (95 hv) ja 85 kW (115 hv) sekä täysin uusi 1,0 TGI maa-/biokaasumoottori teholuokassa 66 kW (90 hv).

Pienin 1,0 TSI -bensiinimoottori on varustettu aina viisivaihteisella manuaalivaihteistolla ja 115-hevosvoimaiseen moottoriin voi valita joko kuusivaihteisen manuaalivaihteiston tai seitsemänvaihteisen DSG-automaattivaihteiston. Uusi nelisylinterinen 150-hevosvoimainen 1,5 EVO TSI -bensiinimoottori tulee tarjolle vain FR-varustelutasoon, ja on aina varustettu kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla.

Pienimpään 1,6 TDI -dieselmoottoriin voi valita joko viisivaihteisen manuaalivaihteiston tai seitsemänvaihteisen DSG-automaattivaihteiston. Suurempi 1,6 TDI 115-hevosvoimainen dieselmoottori on aina varustettu kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla.

Arona on aina viisiovinen ja siihen on tarjolla neljä varustetasoa: Reference, Style, FR ja Xcellence. FR-varustelutasossa on neljä Seat Drive -ajoprofiilia: Normal, Sport, Eco ja Individual. FR ja Xcellence -varustetasoissa on aina vakiona kaksivärisyys, jolloin katto on joko harmaa, musta tai oranssi. Katto on kuitenkin saatavissa lisävarusteena samanvärisenä kuin auto.

Seat Arona tarjoaa kaikki tietoviihdejärjestelmät sekä kuljettajaa avustavat järjestelmät, jotka ovat jo tuttuja muista Seat-malleista. Vakiovarusteita ovat mm. Front Assist -ympäristönvalvontajärjestelmä, Hill Hold -mäkilähtöavustin ja Media System Touch 5” kosketusnäytöllä.

Saatavilla on myös mm. mukautuva vakionopeudensäädin (ACC) varustettuna Stop&Go-toiminnolla, väsymyksen tunnistusjärjestelmä, avaimeton keskuslukitus ja käynnistys (KESSY), 8” kosketusvärinäyttö, Park Assist -pysäköintiavustin ja Blind Spot Detection -katvealueen varoitusjärjestelmä sekä takana risteävän liikenteen varoitus. Saatavissa on myös tutut online-palvelut kuten Seat Full Link -palvelu, joka sisältää Mirror Link, Apple CarPlay ja Android Auto -palvelut.

Seat Arona valmistetaan Martorellissa, Espanjassa. SEAT on varannut 900 miljoona euroa pelkästään Ibizan ja Aronan investointeihin ja tuotekehitykseen. Nämä investoinnit ovat osa Seatin 3,3 miljardin kokonaisinvestointeja, jotka on allokoitu vuosille 2015–2019.

Suomessa Seat Aronan myynti alkaa TSI-bensiinimoottoreilla syksyllä 2017. Dieselmoottoriset Aronat saapuvat markkinoille loppuvuodesta 2017 ja maa-/biokaasuversio vuonna 2018.

Hintoja ei ole vielä vahvistettu.