Seat Ateca FR saapuu Suomeen

SEAT Ateca FR lanseerattiin toukokuussa Barcelonan autonäyttelyssä. Uusi FR-varustelutaso on yhdistelmä urheilullisuutta ja ylellisyyttä.

Espanjalainen Seat jatkaa historiansa suurinta mallistouudistusta, jonka aloitti ensimmäisenä viime syksynä esitelty Seat Ateca. Vanavedessä ovat seuranneet uudistettu Leon sekä täysin uusi Ibiza. Loppuvuoden aikana vuoron saa kokonaan uusi Atecan pikkuveli - kompakti katumaasturi Arona.

Ylellisyys, hienoistuneisuus ja urheilullinen luonne – uudessa Seat Ateca FR:ssä on näitä kaikkia.

Seat Ateca -malliston uusin jäsen Ateca FR esiteltiin kansainvälisessä Automobile Barcelona -autonäyttelyssä 11.–21.5.2017.

Urheilullisempi FR-varustelutaso on uutta Atecassa ja se on lisäys aiempiin varustelutasoihin, joita ovat Reference, Style ja Xcellence. Xcellence -varustelutason rinnalle saapuva FR tarjoaa entistä enemmän dynamiikkaa ja urheilullisuutta. Ensiesittelynsä jälkeen Seat on myynyt maailmanlaajuisesti jo yli 40 000 Atecaa ja testivoittaja on ollut myyntimenestys myös Suomessa.

FR-logo auton keulassa ja perässä sekä mustat kattokaiteet ja ikkunakehykset erottavat Ateca FR:n Xcellence -varustelutasosta. Kiiltävän musta etusäleikkö ja puskurit sekä yksilöllisesti muotoillut led-sumuvalot vahvistavat Ateca FR:n urheilullista ilmettä.

“Ateca FR tuo uuden kiinnostavan lisän ensimmäiseen SUV-malliimme. FR-varustelu parantaa Atecan jo ennestään ketterää ja tarkkaa ajotuntumaa. Ajodynamiikkaa ja ajamisen iloa vahvistavat entisestään mm. DCC-alustansäätö ja progressiivinen ohjaus”, kertoo SEATin tuotekehitysjohtaja Matthias Rabe.

Uutena malliversiona Ateca-valikoimaan saapuu 190-hevosvoimainen 2,0 TSI -bensiinimoottori. FR-versio on saatavana EU6 bensiini- ja dieselmoottoreilla, joiden tehot vaihtelevat 150 ja 190 hevosvoiman välillä. FR:n saa sekä manuaali- että DSG-automaattivaihteistolla ja tarjolla on myös 4Drive-nelivetoversio.
Alumiinisten kynnyslistojen FR-logo kiinnittää huomion heti etuovea avattaessa. FR-logo löytyy myös urheilullisesta monitoimiohjauspyörästä, joka on nahkaa ja viimeistelty kiiltävän mustilla yksityiskohdilla. Urheilulliset Alcantara-verhoillut istuimet ovat vakiovaruste ja nahkaverhoillut istuimet voi valita lisävarusteena, polkimet ovat alumiinipintaiset.

Ateca FR:n pyöränkaaret ja sivuhelmat ovat korin väriset ja sivuhelman alumiininen koristelista jatkuu yhtenäisenä molempien ovien ali. Takaikkunaa kehystää musta tyylikäs spoileri, takaluukun spoileri puolestaan sointuu korin väriin. Näyttävän kokonaisuuden viimeistelevät 19” tuumaiset vanteet.

Punaiset tikkaukset ohjauspyörässä ja istuimissa sekä vaihdekepin nupissa korostavat Seat Ateca FR:n urheilullista luonnetta. Myös katto ja ovien sisäpuolet ovat saaneet tyylikkään FR-viimeistelyn. Atecan urheilullisin versio Ateca FR tarjoaa uusimmat kuljettajaa avustavat järjestelmät ja liitettävyysteknologiat.

Seat Ateca FR:n hinnat alkavat 31 889 eurosta (1,4 TSI 110 kW/150 hv). Ensimmäiset Ateca FR:t saapuvat jälleenmyyjille vuoden 2017 loppupuolella.