Seat Componentes on valittu Volkswagen-konsernin uuden vaihteiston valmistajaksi

Seat Componentes -tehdas on saanut valmistaakseen Volkswagen-konsernin uuden MQ281-vaihteiston.

Seat Componentes -tehdas.

MQ281 on 6-vaihteinen manuaalinen vaihdelaatikko, joka asennetaan MQB-alustaisiin autoihin. El Prat de Llobregatissa sijaitseva SEAT Componentes on yksi Volkswagen-konsernin omistamista vaihteistovalmistajista. Muut vaihteistojen valmistustehtaat sijaitsevat Kasselissa Saksassa, Mladá Boleslavissa ja Vrchlabissa Tsekissä, Córdobassa Argentiinassa sekä Kiinan Tianjinissa, Dalianissa, Changchunissa ja Antingissa.

SEAT Componentes aloittaa uuden vaihteiston valmistuksen vuonna 2019 ja tuotannon ennustetaan kasvavan 450 000 yksikköön. Vaihteistot viedään konsernin muille tehtaille eri puolilla maailmaa. SEAT Componentes, joka on yksi SEATin kolmesta tehtaasta Espanjassa Martorellin ja Barcelonan lisäksi, nostaa MQ281-vaihteiston avulla kapasiteettiaan. Ensimmäinen uudella vaihteistolla varustettu malli tulee olemaan Volkswagen Passat.

SEAT Componentesin valitseminen tuotantopaikaksi on Volkswagen-konsernin tunnustus tehtaan tehokkuudelle ja tuottavuudelle, mitkä osaltaan vaikuttivat myönteisesti myös tehtaan valintaan. “Tämä on tunnustus koko henkilökunnalle työstä ja ponnisteluista. Henkilöstö on osoittanut viime vuosina päättäväisyyttä ja kykyä jatkuvaan prosessien parantamiseen. Tämä merkittävä uutinen tarkoittaa meille valtavaa onnistumista”, sanoo SEATin tuotantojohtaja Andreas Tostmann.

Vuoteen 2019 mennessä tehtaaseen asennetaan uudet tuotantolaitteet ja -linjat, jotta tehtaassa voidaan valmistaa 1800 uutta MQ281-vaihteistoa päivittäin. “Tämä on todella suuri haaste koko henkilöstöllemme, mutta tulemme vastaamaan haasteeseen ammattilaisuudellamme sekä sitoutuneisuudellamme ja tämän uuden vaihteiston lanseeraus tulee olemaan menestys”, Tostmann lisää.

SEAT Componentesin tämän hetkinen vuosituotanto on noin 650 000 vaihteistoa ja määrän odotetaan kasvavan 800 000 yksikköön, mikä on tehtaan maksimikapasiteetti. Tehtaassa on yli 1000 työntekijää ja 70 prosenttia tuotannosta viedään ulkomaille.

Perustamisestaan vuodesta 1979 lähtien SEAT Componentes on noteerattu useammankin kerran tehokkuutensa ja kehittyneiden tuotantoprosessiensa ansiosta. Vuosina 2010–2013 tehtaassa tehtiin tuotantolinjojen uudelleenjärjestely, minkä ansiosta kapasiteetti ja tuottavuus kasvoivat ja myös laatu parani. Syyskuussa 2016 SEAT Componentesille myönnettiin Industrial Excellence Award -palkinto. Palkinto oli tunnustus erinomaisesta ja tehokkaasta lean-johtamisesta, jonka ansiosta SEAT Componentesista on tullut tuottavuuden ja laadun uusi mittapuu.