Seitsemän paikkaa, 640 Nm vääntöä mutta vain 59 g/km päästöjä – voiko olla totta?

Volvo XC90 T8 on ensimmäinen Volvo, joka on suunniteltu alusta asti plug-in- ja sähkökäyttöyhteensopivaksi.

Volvo XC90 T8:n päästöt jäävät vain 59 g/km tasolle ja polttoaineen kulutus on ainoastaan 2,5 l/100 km.

Uuden modulaarisen skaalautuvan alustan (SPA) ja menestyksekkään Drive-E-bensiinivoimansiirron avulla luotiin seitsemänpaikkainen katumaasturi, joka kehittää 400 hv tehoa ja 640 Nm vääntöä.

Silti päästöt jäävät vain 59 g/km tasolle ja polttoaineen kulutus on ainoastaan 2,5 l/100 km.

Volvo XC90 T8 kiihtyy 0- 100 km/h 5,9 sekunnissa.

T8:ssa voi valita viisi ajotilaa, jotka sisältävät erilaisia suorituskykyä ja taloudellisuutta parantavia ominaisuuksia.

Kuljettaja voi keskikonsolin vierityspyörällä tai kosketusnäytöllä valita erilaisia ajotiloja.

Hybriditilassa (jokapäiväiseen käyttöön) auto käyttää automaattisesti joko 2-litraista 4-sylinteristä Drive-E-moottoria tai sähkömoottoria parhaan mahdollisen kokonaiskulutuksen varmistamiseksi.

Pure Electric -tilassa akku toimii ainoana energianlähteenä ja käyttää taka-akseliston yhteydessä olevaa sähkömoottoria. Toimintasäde pelkällä sähköllä on yli 40 km.

Power-tilassa liikkeelle lähdettäessä auto hyödyntää sähkömoottorin nopeita reaktioita ja välitöntä tehokäyrää. Yhdistelmä tarjoaa parempaa vääntöä matalilla kierroksilla, mikä vastaa suuren V8-moottorin kaltaista suorituskykyä.

AWD-tilassa käytetään halutessa jatkuvaa nelivetoa.Save-tilassa ajaja voi akkua ladatessa “jäädyttää” akkutason ja säästää sitä myöhempää käyttöä varten Pure

Electric -tilassa. Jos taas akun varaus on matala, kuljettaja voi käyttää polttomoottoria akun lataamiseksi myöhempää Pure Electric -käyttöä varten.

Kahdeksanvaihteista automaattivaihteistoa on säädetty erityisesti hybridikäyttöä varten: shift-by-wire-tekniikka antaa kuljettajan ohjata vaihteistoa sähköisesti (ruotsalaisesta kristallista valmistettu vaihteenvalitsin on ylellinen lisä).

- XC90 T8 on plug-in-sähköauto, hybridiauto ja erittäin suorituskykyinen auto yhdessä ja samassa paketissa. Drive-E-moottorit tarjoavat erittäin kilpailukykyistä suorituskykyä kilpailijoihin nähden. T8 nostaa kokonaisuuden uudelle johtavalle tasolle, kertoo Volvon tutkimus- ja kehitystyön johtaja Peter Mertens.