Sensaatio: uusi pikku-Maserati 2013 ensi kertaa ehkä taksitolpille

Maserati aikoo kasvaa tulevina vuosina vauhdikkaasti, sillä myynti tullaan nostamaan vuosittain nykyisestä 6 000 autosta peräti 54 000 autoon seuraavien neljän vuoden kuluessa.

Maseratin tulevaa voimakasta kasvua varten tarvitaan nyt koko joukko uusia, houkuttelevia malleja. Siksi vuoden 2013 alussa saadaan kehiin upouusi Quattroporte, ja sen jälkeen vuonna 2014 onkin luvassa mahdollista Levante-nimeä kantava SUV. Sehän on aiemmin nähty konseptiautona nimellä Kubang.

Epäilemättä suurin yllätys on kuitenkin uusi "pikku-Maserati", jonka on tarkoitus tuottaa paljon rahaa kassaan jo vuonna 2013.

Toistaiseksi vajaat 4,90 metrin pituinen (eli todella pieni) Maserati tuntee vielä hellyyttävän lisänimen "Maseratina", mutta jo nyt on selvinnyt, että mallinimeksi tulee Ghibli.

Ghibli on käytänössä kutistettu Quattroporte, joka kilpailee vuoden 2013 puolivälistä  BMW:n 5-sarjan ja Mercedes-Benzin S-sarjan kanssa.

Ghibli merkitsee Saharassa puhaltavaa kuumaa aavikkotuulta. Kyseessä ei ole edeltäjä-Ghiblin tavoin coupé, vaan todellakin neliovinen malli. Melko samankaltainen kuin Quattroporte, muttei yhtä tehokas.

Maseratissa tehdään historiaa myös asentamalla merkin ensimmäinen dieselmoottori konehuoneeseen: V6-turbodiesel tuottaa yli 300 hevosvoimaa ja takaa 700 Nm maksimiväännön.

Turbodieselin rinnalle on luvassa suorasuihkutteinen V6-bensiinimoottori varustettuna kahdella pakokaasuahtimella.

 

Auto Bild