Sensaatiomainen latolöytö: Kadonneeksi luultu superharvinainen Porsche 901 löytyi!

Saksassa tehtiin todellinen sensaatiolöytö. Porsche 901 on niin harvinainen, ettei sellaista ole löytynyt edes Zuffenhausenin omasta tehdaskokoelmasta.

Ääriharvinainen Porsche 901 entisöidään tulevien puolentoista vuoden aikana, jonka jälkeen se sijoitetaan Porschen museon kokoelmiin.

Potsdamissa, Berliinin lähellä olevasta ladosta löytyi todellakin tällainen varhainen 911-malli, joka nyt pääsee entisöitäväksi.

Auton omisti 44-vuotias autoharrastajarouva, joka osti 901:n rahapulassa olleelta ystävältään vuonna 2002. Rouva oivalsi luonnollisesti Porschen henkisen arvon, muttei arvannut yksilön olevan harvinainen 901.

Yleensä latolöydöt ovat autoja, joiden entisöinti ylittää niiden arvon.

Kuvissa esiintyvä punainen urheilucoupé, jonka RTL II -tv-kanavan kuvausryhmä löysi ohjelmasarjaansa varten Potsdamin alueelta ladosta, on todellinen sensaatio.

Kyseessä on yksi aivan ensimmäisistä Porsche 911 -yksilöistä, ja kaiken lisäksi yksi vain 232 yksilöstä, jotka kantoivat tunnusmerkkiä Porsche 901.

Porsche 901 oli tarkoitettu 356-mallin seuraajaksi. Pian 901-mallin Pariisin autonäyttelyssä tapahtuneen esittelyn jälkeen vuonna 1964, Porsche nimesi mallin uudelleen Peugeot'n kanssa syntyneen patenttikiistan takia.

Malli jouduttiin sen jälkeen nimeämään uudelleen. Siitä tuli tuttu Porsche 911.

Yksilö on numero 57 kaikkiaan kahdeksastakymmenestä kahdesta 901-yksilöstä. Se rullasi valmistuslinjalta 22. lokakuuta 1964.

Malli nimettiin uudelleen 911:ksi ja palautettiin nyt viimein Zuffenhauseniin. Porschen tehdasmuseo maksoi ruosteisesta autosta omistajarouvalle yli 100 000 euroa, kertoo sanomalehti Stuttgarter Nachrichten.

Ääriharvinainen Porsche 901 entisöidään tulevien puolentoista vuoden aikana, jonka jälkeen se sijoitetaan Porschen museon kokoelmiin.

Malli 901 on Porschen museolle erityisen tärkeä, koska sellainen on puuttunut kokoelmista.

Entisöijillä on paljon työsarkaa, sillä kuumasinkitty pelti oli vielä 1960-luvulla kaukana tulevaisuudessa.

Ovet ja lokasuojat ovat pahoin syöpyneet ja osin auto on läpiruostunut.

Myös matkustamossa on runsaasti ruostetta. Puukehäisen GT-ohjauspyörän voi vielä pelastaa. Mittaristo näyttää siedettävältä viidenkymmenen vuoden jäljiltä.

Aika uskomatonta, että tällainen Porsche 901 löytyi! Museonjohtaja Achim Stejskal on enemmän kuin tyytyväinen.

Porsche 901 lienee näytillä Porschen museossa jossain vaiheessa vuonna 2016.

Kun oheinen video kuvattiin Yhdysvalloissa, mainittiin siinä esiintyvän Porsche 901 -prototyypin olevan ainoan jäljellä olevan lajissaan.