Shanghai: Hyundain huippu-uutuudet hätkähdyttävät

Hyundai esitteli Shanghaissa kiinalaiskaunotarten avustamana ensimmäistä sedan-mallista FCEV-polttokennoautoaan, Blue2 –konseptia. Lisäksi aiemmin myös New Yorkin autonäyttelyssä nähty Sonata Hybrid esiteltiin kiinalaisyleisölle. Hyundain innostus mallien laajaan kansainväliseen esittelyyn kertonee merkin vakavista aikeista tuotantomallien suhteen. Hyundain mukaan korealaismerkki tavoittelee nollapäästöisten polttokennoautojen markkinajohtajuutta ja keskikokoluokkaan kuuluva Hyundai Blue2-polttokennokonsepti antaa esimakua tulevaisuuden sedan-malleista. Blue2:n sähkömoottori kehittää 90 kW ja vetykaasun kulutus on ainoastaan 2,9 l /100 km. Sisätilat ovat futuristiset ja auto toivottaa kuljettajan tervetulleeksi avaamalla oven automaattisesti.

Hyundai esitteli Shanghaissa kiinalaiskaunotarten avustamana ensimmäistä sedan-mallista FCEV-polttokennoautoaan, Blue2 –konseptia. Lisäksi aiemmin myös New Yorkin autonäyttelyssä nähty Sonata Hybrid esiteltiin kiinalaisyleisölle. Hyundain innostus mallien laajaan kansainväliseen esittelyyn kertonee merkin vakavista aikeista tuotantomallien suhteen.

Hyundain mukaan korealaismerkki tavoittelee nollapäästöisten polttokennoautojen markkinajohtajuutta ja keskikokoluokkaan kuuluva Hyundai Blue2-polttokennokonsepti antaa esimakua tulevaisuuden sedan-malleista. Blue2:n sähkömoottori kehittää 90 kW ja vetykaasun kulutus on ainoastaan 2,9 l /100 km. Sisätilat ovat futuristiset ja auto toivottaa kuljettajan tervetulleeksi avaamalla oven automaattisesti.

Sonata Hybridin 2,0-litraisen bensiinimoottorin ja 30 kW:n sähkömoottorin yhteenlaskettu teho on 191 hv (polttomoottori 150 hv, sähkömoottori 41 hv). Vaihteistona on 6-portainen automaatti ja yhdistetty kulutus matala 4,8 l/100 km. Hyundai Sonata Hybrid on valmistajan mukaan ensimmäinen täyshybridi, joka on varustettu litiumpolymeeriakuilla.

Auton myynti käynnistyy Koreassa ensimmäisen vuosipuoliskon aikana, mutta Euroopassa Sonatan korvaa saatavaksi tuleva i40. i40 lanseerataan Euroopassa ensin farmarina. Yhdennäköisyys Sonatan kanssa on huomattava, vaikka korimalli on eri. i40 tulee myyntiin kesän aikana, mutta sen hybridimallista ei vielä ole tihkunut tietoja.

i40 on 4,7 metriä pitkä ja akseliväli 2,77 metriä, joten tilaa autossa voi ennakoida olevan mukavasti.

Tavaratilan koko asettuu 553 litrasta peräti 1719 litraan takapenkit alas taitettuina. Euroopan markkinoille on luvassa aluksi sekä 2 bensiini- että dieselmoottoria. Kaikki moottorit ovat Blue Drive -tekniikoin varustettuja, ja vaihteistoiksi saa sekä manuaaleja että automaatteja. Tarkemmat aikataulut ja i40:n hinnat vahvistetaan myöhemmin.

Teksti ja kuvat: Harry Kuurio