Sinipunahallitus aloitti USA:ssa etuajassa – tässä kovimmat poliisiautot 2014

Kun nämä poliisiautot osuvat kintereille, moni pääsee laulamaan "Kilisee, kilisee kalterit...".

Ford tarjoaa poliisikäyttöön Explorer Interceptor -katumaasturia nyt myös 3,5-litraisella tuplaturbo-V6-tekniikalla, joka antaa poliisin erikoisjoukkojen käyttöön tehoa 370 hevosvoimaa sekä maksimivääntöä 470 Nm.

Sen rinnalle jää 3,7-litrainen V6, teholtaan 304 hevosvoimaa.

Interceptorissa on tehoa edelliseen vuosikertaan siten 62 hevosvoimaa enemmän, väännön kasvaessa 92 Nm.

Samaista 370 hv moottoria tavataan myös Ford Taurus SHO:ssa sekä Ford Taurus Police Interceptorissa.

Vahvemman Taurus-moottorivaihtoehdon sijaan sen ohjelmistoon tulee myös pienempi moottori, kaksilitrainen EcoBoost -nelikko, joka kehittää Taurus-poliisiversiossa 243 hevosvoimaa. Se riittää rutiinipartiointiin.

USA:n ja Kanadan tämän hetken ilmeisesti nopein poliisiauto on nelivetoinen 2014 Dodge Charger Pursuit 4x4, jolla ajettiin Detroitin lähellä sijaitsevalla Grattan Racewayllä nopea kierrosaika 1:33:85.

Nelivetoversion 5.7 Hemi V8 tuottaa 395 hevosvoimaa ja vääntöä 502 Nm ja perävälityksenä on 3.06:1.

Hälytysvaloja ovat kantaneet kuuluisan Ford Crown Victoria -poliisiauton tuotannon päättymisen jälkeen erityisesti Ford, Chevrolet ja Dodge erilaisine ratkaisumalleineen.

Arvossa pidetyn ja "luodinkestävän" takavetoisen Crown Victoria 4.6 V8 Police Interceptorin poistuminen on aiheuttanut paljon pahaa mieltä poliisivoimissa.

Chevrolet tarjoaa Tahoe-katumaasturiinsa poliisimoottoriksi 5,3-litraista V8-tekniikkaa, josta saadaan tehoa 325 hevosvoimaa sekä maksimivääntöä 454 Nm.

Chevroletilla on myös läpikäyty Caprice Police Pursuit Vehicle, jonka ominaisuuksiin kuuluvat E85-kelpoisen 3.6 SIDI DOHC V6:n (301 hv) ja kuusiportaisen automaattivaihteiston lisäksi uusi kojelauta ja mittaristo MyLink-multimedioineen.

Vaihteistolle ja sähköiselle ohjaustehostimelle on omat jäähdyttimensä.

Capricen korotettu maavara antaa hyvät vahvuudet liikkumiseen ja kylmillä alueilla voi tilata valinnaisen supertehokkaan akun.

Autossa on neljä uudenlaista sivuturvatyynyä sekä ohjauspylväässä sijaitseva vaihdevalitsin, kookkaat nelipyörälevyjarrut, HD-jousitus ja erikoisvahvistettu kori.

Katso myös vauhdikkaita vuosimallin 2014 jenkkipoliisiautojen videoita.

Capricea hieman edullisempi vaihtoehto on 3,6-litrainen Chevrolet Impala Limited Police Vehicle V6 varustettuna poliisikäyttöön kalibroidulla StabiliTrak-ajonvakautuksella ja vastaavin ominaisuuksin.

Vankikuljetuksiin oivallinen on esimerkiksi Chevy Van -pohjainen kahdeksanpaikkainen Chevrolet Express Prisoner Transport, jonka konetilassa mylvii 5,3-litrainen FlexFuel V8 (310 hv). Automaattivaihteistosta huolimatta vaihteisto voidaan kytkeä siten, että autoa voi tarvittaessa hinata.

"Vankikopin" valinnaistekniikkana saa Vortec 6.0 FlexFuel V8:n (324 hv). Autossa on kaikki mahdolliset varusteet, mukaan lukien avaimeton ovilukitus, kaukokäynnistys ja rosteriset tuplapakoputket.