Škoda Fabia saa uuden keulan ja perän

Kolmannen sukupolven Škoda Fabia kokee faceliftin, joka paljastetaan livenä maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä. Myyntiin uudistunut malli tulee tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

Škoda Fabia Combi
Škoda on valmistanut vuonna 1999 markkinoille tullutta Fabiaa yli 500 000 kappaletta, joten Fabia on Škodan mallihistorian kolmanneksi myydyin automalli.

Genevessä paljastettavat uudistukset koskevat sekä Fabian muotoilua että tekniikkaa. Keula ja perä ovat saaneet uutta muotoa, ajo- ja takavalot on toteutettu ledeillä, ja sisustusta on piristetty. Tarjolla on kolme taloudellista 1,0-litraista moottoria.

Uutta muotoilua sisätiloissa ja ulkonäössä

Keulan ja perän muotoilun uudistukset luovat Fabiaan Škodan mukaan selvästi korkealaatuisen ilmeen. Ajovaloyksiköiden ja sumuvalojen uusi muoto ja valotekniikka raikastavat auton ulkonäköä. Fabiaan saa jatkossa led-ajovalot ja led-takavalot.

Škoda Fabia
Fabian hatchback-malliin tulee tarjolle 18-tuumaiset vanteet.

Kevytmetallivanteita on tarjolla aiempaa laajempi valikoima, ja mukana ovat myös hatchback-malliin saatavat 18-tuumaiset vanteet. Uudistettu mittaristo, kojelaudan uudet koristelistat ja kaksivärisävyiset istuinverhoilut tekevät sisätiloista ylellisemmät.

Fabian kaikki kolme bensiinimoottoria ovat 3-sylinterisiä. MPI-moottorissa (75 hv) on polttoaineen epäsuora ruiskutus. Kahdessa teknisesti edistyksellisemmässä TSI-moottorissa on pakokaasuahdin ja polttoaineen suoraruiskutus. Sekä 95- että 110-hevosvoimaisessa TSI:ssä on hiukkassuodatin. Tehokkaimman moottorin yhteyteen on saatavissa 7-vaihteinen DSG-automaattivaihteisto.

Tarjolle tulee myös aiempaa enemmän avustinjärjestelmiä. Uusi kaistanvaihtovaroitin varoittaa takaviistossa kuolleessa kulmassa olevasta tai takaa nopeasti lähestyvästä ajoneuvosta. Peruutusvaroitin valvoo tapahtumia auton takana ja varoittaa törmäysvaarasta peruutettaessa. Uusi avustin on kaukovaloavustin, joka vaihtaa automaattisesti kaukovaloilta lähivaloille, kun se tunnistaa vastaan tulevan ajovalot tai edessä ajavan takavalot.

Swing-tietoviihdejärjestelmässä on nyt 6,5 tuuman näyttö. Fabiasta löytyy myös aiempaa enemmän auton käyttämisen ja matkustamisen mukavuutta lisääviä Simply Clever -ratkaisuja.

Škoda Fabia Combi
Uudistuneen Fabian kaikki moottorit ovat litraisia.