Skoda Karoq: Katumaasturien mallisto laajenee

Škoda Karoq on täysin uusi kompaktin kokoluokan katumaasturi. Dynaaminen muotoilu sisältää useita kristallimaisia elementtejä, jotka ovat luonteenomaisia Škodan uudelle katumaasturimuotokielelle.

Uuden katumaasturimallin pituus on 4,382 metriä, leveys 1,841 metriä ja korkeus 1,605 metriä. Pitkän 2,638 metrin akselivälin (nelivetoisessa mallissa 2,630 m) ansiosta Škoda Karoq näyttää jykevältä. Reilut ulkomitat koituvat matkustajien eduksi.

Uuden Karoq-mallin tavaratila vetää 521 litraa, kun takaistuimet ovat normaaliasennossa. Takaistuimien kääntäminen alas suurentaa tavaratilan 1 630 litraan. Jos autossa on VarioFlex-takaistuinjärjestelmä, tavaratilan koko takaistuimia kääntämättä on muunnettavissa välille 479 ja 588 litraa. Takaistuimet voi myös irrottaa autosta kokonaan. Silloin tässä katumaasturissa on tavaratilaa peräti 1 810 litraa.

Luokkansa kärjessä liitettävyysratkaisuilla

Innovatiiviset liitettävyysratkaisut nostavat Karoq-mallin kokoluokkansa kärkeen. Tietoviihdejärjestelmissä on edistykselliset toiminnot, käyttöliittymät ja kapasitiiviset kosketusnäytöt. Columbus- ja Amundsen-navigointijärjestelmillä autoon voidaan toteuttaa langaton WiFi Hotspot-lähiverkko. Columbus-järjestelmään on saatavilla 4G SIM-korttipaikka. Internetyhteys perustuu tämän hetken nopeimpaan matkapuhelinstandardiin, joten matkustajat pystyvät ajon aikana puhelimillaan ja tableteillaan surffaamaan netissä ja kirjoittamaan sähköposteja yhteyksien takkuamatta.

Uudet Škoda Connect -mobiilipalvelut ovat 4G yhteensopivia ja se jakautuu kahteen toimintojen pääluokkaan: Infotainment online -toimintoja käytetään tiedon hankkimiseen ja navigointiin; Care Connect -toiminnoilla saadaan avustusta ja apua auton vikatilanteissa tai hätätapauksissa. Hätäpuhelu-toiminto tulee vakiovarusteeksi Euroopan maissa vuonna 2018. Se on jo nyt käytettävissä Škodan Care Connect -toimintona. Muita online-palveluja voidaan käyttää mobiililaitteeseen ladattavalla Škoda Connect -sovelluksella. Näiden palvelujen avulla voidaan älypuhelimella esimerkiksi tarkastaa ja asettaa auton tiettyjä toimintoja sekä paikallistaa auton sijainti.

Karoqin myötä auton ja älypuhelimen yhteistoiminta saavuttaa uuden tason.SmartLink+ sisältää yhteensopivuuden Apple CarPlay, Android Auto ja MirrorLinkTM -toimintojen kanssa ja se saatavilla perustason Swing-tietoviihdejärjestelmään. SmartLink+ on vakiovaruste muiden tietoviihdejärjestelmien yhteydessä. Phone Box -matkapuhelinlokeroon liittyy älypuhelimen langaton latausmahdollisuus.

Luotettavat avustinjärjestelmät

Škoda Karoqiin on saatavilla monipuoliset avustinjärjestelmät. Mukavuutta lisääviä järjestelmiä ovat pysäköintiavustin, kaista-avustin ja liikenneruuhka-avustin. Kaistanvaihtovaroitin, ennakoivan jalankulkijasuojan sisältävä automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä Front Assist ja hätätila-avustin parantavat turvallisuutta. Karoqin suurin sallittu perävaunumassa on 2 000 kiloa. Uusi perävaunun peruutusavustin auttaa ohjaamisessa, kun autolla peruutetaan hitaasti.

Lisäksi Karoqiin saatavat avustinjärjestelmät säilyttävät etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon, turvaavat kaistan vaihtamista, varmistavat omalla kaistalla pysymisen, tunnistavat liikennemerkit ja avustavat pysäköimisessä.

Karoq on ensimmäinen Škoda, johon saa vapaasti muokattavan digitaalisen mittariston. Karoqin kuljettaja voi itse valita mitä tietoja mittaristo näyttää.

Kirkaslinssioptiikkaiset, kokonaan ledeillä toteutetut ajovalot on saatavilla Karoqiin Ambition-varustelusta alkaen. Uusi LED-tunnelmavalaistus etuovien ja kojelaudan koristelistoissa luo sisätilaan viihtyisän valoilmapiirin, jonka värin voi valita kymmenestä vaihtoehdosta.

Voimakkaat moottorit ja täsmällinen alusta

Karoqiin on tarjolla viisi modernia moottorivaihtoehtoa: kaksi bensiini- ja kolme dieselmoottoria. Niistä kaksi bensiinimoottoria ja kaksi dieselmoottoria ovat täysin uusia. Moottoreiden iskutilavuudet ovat 1.0, 1.5, 1.6 ja 2.0 litraa ja tehot välillä 85 kW (115 hv) ja 140 kW (190 hv). Kaikissa moottoreissa on pakokaasuahdin, polttoaineen suoraruiskutus, start-stop-automatiikka ja jarrutusenergian talteenotto. Moottorit täyttävät pakokaasun päästöstandardin EU 6 -vaatimukset.

Tehokkainta dieselmoottoria lukuun ottamatta moottoreiden yhteyteen saa 6-vaihteisen käsivalintaisen vaihteiston tai 7-vaihteisen DSG-kaksoiskytkin-automaattivaihteiston. Moottorin 2.0 TDI 140 kW (190 hv) yhteydessä autossa on aina neliveto ja 7-vaihteinen DSG-vaihteisto. Uudessa 1.5 TSI -moottorissa käytetään erityistä aktiivista sylinterilepuutustekniikkaa.

Škoda Karoqin alustan huolellinen sovitus merkitsee erinomaista ajettavuutta myös päällystämättömillä tienpinnoilla. Ambition-varustelusta alkaen on saatavilla ajoasetuksen valinta, jonka vaihtoehdot ovat normaali, Sport, Eco, yksilöllisesti säädettävä Individual ja nelivetomallissa lisäksi Lumi. Nelivetoisissa malleissa käytettävissä on Offroad-tila, joka sovittaa auton ajo-ominaisuudet vaikeammassa maastossa ajamiseen.

Strategia 2025: Škoda jatkaa mallistonsa laajentamista katumaasturimallilla

Škodan tulevaisuus 2025 -strategian mukaisesti merkki tulee jatkamaan mallistonsa kasvattamista tulevina vuosina. Erityisen suuri merkitys on katumaasturimalliston laajentamisella. Tänä keväänä lanseerattu Kodiaq on Škodan ensimmäinen iso katumaasturi, joka,saa maailman ensiesittelynsä Tukholmassa 18. toukokuuta. Myyntiin uutuusmalli tulee loppuvuodesta 2017.