Škoda Kodiaq Sportline: Urheilullisuutta

Škoda laajentaa katumaasturimallistoaan esittelemällä Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä (7.–19. maaliskuuta 2017) Kodiaqin dynaamisen SPORTLINE-mallin, jonka ulko- ja sisäpuolen yksityiskohdat painottavat urheilullisuutta.

Škodan uuden kookkaan Kodiaq-katumaasturin Sportline-malliversion yksilölliset sisätilat ja sporttinen ulkonäkö korostavat Kodiaqin voimaa ja dynaamista luonnetta.

Ulkopituudellaan 4,70 metrisessä autossa on jopa seitsemän istumapaikkaa sekä luokkansa suurimmat sisätilat ja tavaratila. Kodiaq sijoittuu autoluokkansa kärkeen. Piakkoin ensiesittelynsä saava Škoda Kodiaq Sportline sisältää lukuisia ajamisen nautintoa lisääviä varusteita.

Mustat yksityiskohdat korostavat dynaamisuutta

Korin mustat yksityiskohdat korostavat Sportline-mallin vahvan dynaamista ilmettä. Jäähdyttimen säleikkö, kattokaiteet, ulkopeilikotelot ja sivuikkunoiden kehykset ovat tyylikkään tummanpuhuvat mustat. Takalasi ja takasivulasit ovat tummennetut (SunSet-lasit). Perää koristaa kapea, hopeanvärinen lista takapuskurin alaosassa.

Kaikkien Kodiaq-mallien sivuilmettä hallitsevat korin lyhyet etu- ja takaylitykset ja lievästi taaksepäin viettävä kattolinja. Kattolinja jatkuu visuaalisesti D-pilareihin ja kaventuvalinjaiseen perään. Škoda Kodiaq Sportline -mallin kylkien suojalistat on maalattu korinvärisiksi. Vakiovarustukseen sisältyvät uudet 19-tuumaiset kevytmetallivanteet. Lisävarusteena tarjolla ovat myös 20-tuumaiset vanteet. Sportline-malli erottuu myös etulokasuojissa olevista Sportline-tekstilogoista.

Škoda Kodiaq Sportline -mallin varusteet

Mallissa on vakiona urheiluistuimet, ja kuljettajan istuimessa on muistillinen sähkötoiminen säätö. Istuimissa on Alcantara-verhoilu hopeanvärisin koristetikkauksin. Nämä istuimet antavat erinomaisen sivuttaistuen. Urheilullista luonnetta henkivät myös monitoimiohjauspyörä, joka vaihdevivun tapaan on nahkapintainen. Tietoviihdejärjestelmän näyttöön saa sporttisesti esitettynä tiedot g-voimista, ahtopaineesta, moottorilta kulloinkin lähtevästä tehosta sekä öljyn ja jäähdytysnesteen lämpötilasta.

Škoda Kodiaq Sportlinen kattava vakiovarustus sisältää myös mm. ajoasetuksen valinnan, sähkötoimisesti säädettävät ja koria vasten taitettavat automaattisesti himmentyvät ulkopeilit, ulkopeilien säätömuistin, maavalot ulkopeileissä, mittariston Maxi Dot -monitoiminäytön, sisätilan LED-tunnelmavalaistus 10 värivaihtoehdolla, Kodiaq-tekstilogot ovien kynnyslistoissa, Sport-koristelistat ja jalkatilamatot hopeanvärisin tikkauksin.

Moottorivalikoima

Kodiaq Sportline –malliin on tarjolla kaksi bensiini- ja kaksi dieselmoottoria.

1.4 TSI 110 kW (150 hv) 4×4, huippunopeus 197 km/h, kiihtyvyys 0-100 km/h 9,8 sekuntia, polttoaineen EU-keskikulutus 6,8 l /100 km ja CO2 päästö 153 g/km

2.0 TSI 132 kW (180 hv) 4×4, huippunopeus 207 km/h, kiihtyvyys 0-100 km/h 8,0 sekuntia, polttoaineen EU-keskikulutus 7,3 l /100 km ja CO2 päästö 168 g/km

2.0 TDI 110 kW (150 hv) 4×4, huippunopeus 197 km/h, kiihtyvyys 0-100 km/h 9,5 sekuntia, polttoaineen EU-keskikulutus 5,3 l /100 km ja CO2 päästö 139 g/km

2.0 TDI 140 kW (190 hv) 4×4, huippunopeus 210 km/h, kiihtyvyys 0-100 km/h 8,9 sekuntia, polttoaineen EU-keskikulutus 5,7 l /100 km ja CO2 päästö 150 g/km

Neliveto

Nelivedon sydän on elektronisesti ohjattu monilevykytkin, joka on asennettu painonjakauman kannalta suotuisasti takavetopyörästön eteen. Nelivetojärjestelmän kytkeytymiset tapahtuvat erittäin nopeasti ja nerokkaasti tarpeen mukaisesti. Ohjainlaite määrittää kummallekin akselille optimaalisen voimanvälityksen. Vetopidon menettäminen estyy auton ajotilanteisiin reagoivalla ohjainlaiteohjauksella. Normaalissa ajotilanteessa, etenkin kun autossa on vähän kuormaa ja ajetaan verrattain tasaisilla nopeuksilla, monilevykytkin välittää moottorin voiman taloudellisesti lähes kokonaan vain etupyörille.

Avustinjärjestelmät

ŠKODA Kodiaqin monipuoliset avustinjärjestelmät ovat tässä autoluokassa esimerkilliset. Uusia tarjolla olevia varusteita ja toimintoja ovat perävaunuavustin, takaviistossa kuollessa kulmassa olevasta ajoneuvosta varoittava kaistanvaihtovaroitin ja sivuilta lähestyvää liikennettä valvova peruutusvaroitin. Matkustajien ennakoiva turvajärjestelmä Crew Protect Assist sulkee törmäysvaaran uhatessa ikkunat ja kattoluukun, kiristää kuljettajan ja etumatkustajan turvavyöt ja toimii yhdessä edelleenkehitetyn automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän kanssa.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä sisältää kaupunkiajo-hätäjarrutusavustimen ja ennakoivan jalankulkijasuojan. Pysäköintiavustimen toimintoja on täydennetty. Uutta on myös Area View -ympäristönäkymä: keulaan ja perään sekä ulkopeilikoteloihin sijoitetuilla laajakuvakameroilla saadaan aikaan kuva alueesta auton ympärillä. Kuva näytetään tietoviihdejärjestelmän näytössä kojelaudassa.

Kuvanäkymävaihtoehdot ovat virtuaalinen näkymä auton ympäristöstä ylhäältäpäin ja 180 asteen kuvat auton edestä ja takaa. Kuvien näytön avulla kuljettajan on helpompi selviytyä autolla ahtaista paikoista ja vaikeassa maastossa.

Tietoviihde ja Škoda Connect

Uuteen Kodiaq Sportline -malliin ovat tarjolla Škodan uusimman sukupolven tietoviihdejärjestelmät. Niiden kapasitiivinen kosketusnäyttö on kirkaslasityyppinen. Tietoviihteen huippujärjestelmä on navigointijärjestelmä Columbus, jossa on 9,2-tuumainen näyttö, WLAN-lähiverkko ja 4G-/LTE-puhelinmoduuli. Automaattinen hätäpuhelutoiminto on vakiovaruste.

Škoda Connectin sisältämät tarjolla olevat online-mobiilipalvelut ja -toiminnot täydentävät oivallisesti auton nykyaikaista tietoviihdejärjestelmää. Ne nostavat auton navigointi-, informaatio- ja viihdejärjestelmien toiminnot sekä avustavat palvelut täysin uudelle tasolle. Toimintoja ja palveluita voidaan konfiguroida myös kotitietokoneelta.

Ensiesittely Geneven autonäyttelyssä

Uusi Škoda Kodiaq Sportline julkistetaan maaliskuussa 2017 Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä. Se on avoinna yleisölle 9.–19. maaliskuuta 2017.