Skoda Vision S: Uudenlaista muotokieltä

Škoda VisionS edustaa brändin uutta muotokieltä katumaasturiluokassa: muotoilu on saanut vaikutteita tšekkiläisestä kubismista ja kristallitaiteen traditiosta.

 

Mallin ääriviivat ja linjat ovat selkeitä, täsmällisiä ja teräviä. Valon ja varjon vaihtelun avulla reunat erottuvat selvästi ja luovat samalla voimakkaita tehosteita Island Green -värisen muotoilukonseptin olemukseen.

Vision S on akseliväliltään 2,79 metrinen, pituudeltaan 4,70 m ja leveydeltään 1,91 metrinen . Korkeutta karttuu 1,68 metriä.

Modulaariselle MQB-alustalle rakennettu VisionS on ensimmäinen Škoda, joka sisältää kolme penkkiriviä, tarjoten näin tilat kuudelle matkustajalle.

Toinen muotoilukonseptin kohokohta on Plug-in Hybrid -voimalinja. 165 kW (225 hv) teholla konseptiauto kiihtyy 0-100 km/h 7,4 sekunnissa, huippunopeuden ollessa lähes 200 km/h.

Auto tarvitsee vain 1,9 litraa bensiiniä matkatakseen 100 km (CO2-arvo 45 g/km). Škoda VisionS kulkee jopa 50 km pelkällä sähköllä ja kokonaismatkaksi saadaan jopa 1000 km kun käytössä ovat sekä sähkö että bensiini.

Moottorina on 1,4-litrainen TSI-turbomoottori, jonka teho on 115 kW (156 hv) 250 Nm väännöllä. Tämä toimii yhdessä sähkömoottorin kanssa, joka tarjoaa 40 kW jatkuvaa tehoa sekä 220 Nm maksimiväännön.

Kuusivaihteinen DSG-vaihteisto ohjaa tehon eturenkaille. Toinen sähkömoottori 85 kW teholla ja 270 Nm väännöllä ohjaa taka-akselia. Tämä toimii erillisenä voimanlähteenä etuakseliin verrattuna tarkoittaen, että muotoilukonseptissa on älykäs neliveto, joka ei vaadi mekaanista kytkentää.

Kolme moottoria toimivat hyvin sulavasti yhdessä. VisionS -konseptin kuljettaja voi valita ajotilan useasta vaihtoehdosta – puhtaasti sähköllä ajettavasta moodista akkujen ajonaikaiseen latausmoodiin, pyrkien aina maksimaaliseen taloudellisuuteen. 12,4 kWh:n litium-ioniakku on sijoitettu taka-akselin eteen.

VisionS -mallissa vastataan kuluttajien moderneihin yhteystarpeisiin esittelemällä automaailman digitaalinen verkko (mobiilipalvelut) ja tarjoamalla suurikokoiset näyttöruudut tietoviihdepalveluin kaikille matkustajille. Niitä voi hyödyntää miltä istuimelta tahansa.