Škodan Kodiaq-mallisto täydentyy Sportline-mallilla

Tšekkiläisen Škodan suositusta Kodiaq-katumaasturistaan esittelemän urheilullisemman Sportline-mallin hinnat alkavat 45 235 eurosta.

Škoda Kodiaq Sportline
Uudessa Škoda Kodiaq Sportline -mallissa on vakiona 19-tuumaiset kevytmetallivanteet.

Juuri ennakkomyyntiin tulleen uuden Kodiaq Sportlinen jäähdyttimen säleikkö, ulkopeilien kotelot ja sivuikkunoiden kehykset ovat mustat. Katumaasturi erottuu sisarmalleistaan myös etupuskurin alaosassa olevien mustien osien ansiosta. Perää koristaa kapea, hopeanvärinen lista takapuskurin alaosassa. Takalasi ja takasivulasit ovat tummennetut.

Sportlinen kylkisuojalistat ovat korinväriset, ja ovien alareunoissa on mustat suojalistat. Autossa on vakiona uudet 19-tuumaiset kevytmetallivanteet, ja siihen on saatavana lisävarusteena 20-tuumaiset vanteet. Auton tunnistaa myös etulokasuojissa ja hansikaslokeron kannessa olevista Sportline-tekstilogoista.

Etu- ja nelivetoisena

Matkustamossa on lukuisia uusia yksityiskohtia ja ominaisuuksia, kuten Alcantara-verhoillut urheiluistuimet, joissa on hopeanväriset koristeompeleet. Kuljettajan urheiluistuimessa on muistilliset sähkösäädöt.

Hopeanväriset koristeompeleet koristavat myös vaihdevivun suojusta ja nahkaverhoiltua monitoimiohjauspyörää. Musta kattoverhous ja jaloteräksiset poljinlevyt sekä näytössä näytettävät tiedot g-voimista, ahtopaineesta, moottorilta kulloinkin lähtevästä tehosta sekä öljyn ja jäähdytysnesteen lämpötilasta korostavat mallin urheilullista luonnetta.

Vakiovarustukseen kuuluu myös ajoasetuksen valinta, joka vaikuttaa moottorin, DSG-vaihteiston, ohjaustehostuksen ja ilmastointilaitteen ohjaukseen. Lisäksi nelivetoisessa mallissa on snow-ajoasetus, joka helpottaa ajamista lumisilla tai muuten liukkailla tienpinnoilla.

Kattavaan vakiovarustukseen kuuluu runsaasti auton urheilullisuutta ja hienostuneisuutta korostavia varusteita. Näitä ovat sisätilan led-tunnelmavalaistus, jossa on kymmenen eri värivaihtoehtoa, sekä kojelaudan ja ovien hiilikuitujäljitelmäkoristelistat käsittävä Sport-sisustus.

Kodiaq Sportline -malliin on tarjolla kuusi moottori-vaihteistoyhdistelmää, joiden tehot ovat 150, 180 ja 190 hevosvoimaa. Tarjolla on sekä etu- ja nelivetoisia vaihtoehtoja.

Edullisin Kodiaq Sportline on 150-hevosvoimainen etuvetoinen 1.4 RSI ACT DSG, jonka lähtöhinta on 45 235 euroa. Vastaava moottori ilman sylinterien lepuutustoimintoa maksaa nelivetoisena 49 137 euroa.

Škoda Kodiaq Sportline
Kodiaq Sportlinen maavara on reilut 19 senttimetriä.