Sokeriruokofarmarin hieno autokokoelma Etelä-Afrikassa säväyttää – katso video!

Etelä-Afrikassa on monia hienoja autokokoelmia, mutta jos satut pistäytymään autolomalla Komatipoortin kaupungissa, kannattaa pistäytyä sokeriruokofarmarin yksityiskokoelmaa ihmettelemässä. Mukana on monia yllätyksiä, mutta kaikille on yhteistä, että ne kuvaavat hyvin, millaista kalustoa Etelä-Afrikan tiet olivat täynnä menneinä vuosikymmeninä.

Etelä-Afrikassa on monia hienoja autokokoelmia, mutta jos satut pistäytymään autolomalla, pistäydy pienessä ja rauhallisessa Komatipoortin kaupungissa, joka sijaitsee Mpumalangan provinssissa, lähellä Kruger National Parkia, Pretoriasta Mosambikin Maputoon johtavan N4-pikatien varrella.

Kannattaa varata aikaa sokeriruokofarmarin yksityiskokoelmaa ihmettelemässä. Kokoelmassa on monia yllätyksiä, mutta kaikille autoille on yhteisenä nimittäjänä se, että ne kuvaavat, millaista kalustoa Etelä-Afrikan tiet olivat täynnä menneinä vuosikymmeninä.

Mukaan mahtuu paljon brittiläistä ja amerikkalaista kalustoa, joka ei ole ihme, sillä maa kuului aikoinaan Brittiläiseen kansainyhteisöön. Toisaalta taas Etelä-Afrikassa oli amerikkalaisten ja englantilaisten autojen kokoonpanoteollisuutta jo 1920-luvulta lähtien.

 

Teksti: J. Peltonen

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=2a4R7Bq9jrY