Soul EV: Kian ensimmäinen sähköauto rantautuu Suomeen

Kian ensimmäinen täyssähköauto Soul EV saapuu kesäkuussa Suomeen. Soul EV laajentaa Kian vähäpäästöisten autojen mallistoa Niro- ja Optima Plug-in Hybrid -mallien rinnalla.

Soul EV on puhtaampaan liikkumiseen tähtäävän Kian Clean Mobility -ohjelman keulakuva. Tämä otetaan huomioon myös Soul EV:n ympäristöystävällisissä sisustusmateriaaleissa.

Kia Soul EV perustuu Kian suosittuun Soul-malliin, jota myytiin maailmanlaajuisesti viime vuonna yli 195 000 autoa. Soul EV -sähköauto puolestaan on ollut myyntimenestys esimerkiksi Norjassa, jossa sitä on myyty yli 6 800 kappaletta. Persoonalliselle Kia Soulille on myönnetty arvostetut Red Dot ja iF Design -muotoilupalkinnot.

Uuden Kia Soul EV:n toimintamatka sähköllä on jopa 250 kilometriä. Auton CO2-päästöt ovat 0 g/km. Soul EV:n voimanlähteenä on 111-hevosvoimainen sähkömoottori, joka tuottaa vääntöä 285 Nm. Auto pystyy hyödyntämään tehokkaasti jarrutusenergiaa pidentääkseen toimintamatkaansa.

Kia Soul EV:n 30 kWh:n litium-ioniakusto on sijoitettu auton matkustamon alle. Soul EV:n painopiste on alhaalla ja tekee autosta vakaan ja nautittavan ajettavan. Akun sijainnin ansiosta Soul EV:n takatilat ovat lähes identtiset muun Soul-malliston kanssa. Mallin takuu  on 7 vuotta ja se kattaa myös Soul EV:n akuston.

Kia Soul EV -malliston hinnat alkavat 35 490 eurosta.