Suomalainen autokauppa Bilmax: Laajentaa Pohjoismaiden markkinoille

Bilmax-autoliike aloittaa vaihtoautojen ostamisen ja myynnin Suomen ja Ruotsin välillä. Yritys avaa ennestään Rovaniemellä ja Vantaalla sijaitsevien liikkeiden rinnalle uuden toimipisteen Haaparannalla, Ikean välittömässä läheisyydessä perjantaina 27.10. klo 10.

Kuluttajien ja yritysasiakkaiden näkökulmasta kiinnostavinta on saumaton, palveleva autokauppa valtioiden rajan molemmilla puolilla, myös vaihtoautojen osalta. Bilmax tarjoaa poikkeuksellisesti myös kaupan yhteydessä ilmaisen kotiintoimituksen ja 60 päivän vaihto-oikeuden, joilla se lähtee ravistelemaan alaa ja haastamaan kilpailijoitaan.

Suomalainen auto kelpaa vaihdossa ruotsalaiseen ja toisinpäin

Asiakas saa halutessaan auton Ruotsista Suomeen, tai päinvastoin, rekisteröitynä, rahoituksella, käyttöturvalla, vakuutettuna, varusteltuna ja tarvittaessa myös kotiovelle toimitettuna. Yrityksen koko autovalikoima on asiakkaan hyödynnettävissä ostopaikkakunnasta riippumatta. Ruotsissa kaupasta vastaa oma yhtiö Bilmax Sverige AB.

Ruotsin autokanta on keskimäärin suomalaista uudempi ja autot ovat usein hyvin varusteltuja. Bilmax ratkaisee tämän ongelman: Saumaton kauppa Suomen ja Ruotsin välillä on ollut palautteen perusteella se kaikista kovin juttu uudistusten joukossa, toteaa Bilmaxin Antti Herajärvi.

60 vuorokauden vaihto-oikeus kaikille autoille pohjoismaissa

Bilmax tuo käytettyjen autojen kauppaan myös muita alan tavoista poikkeavia uudistuksia. Autot käyvät läpi kuntotarkastuksen, ja kaikki huomiot, kuten naarmut, kolhut ja jopa tuoksut tuodaan esille auton tiedoissa. Joka renkaasta löytyy tieto urasyvyydestä millilleen. Tällä pyritään estämään hukkareissut autokauppaan. Suomessa ja Ruotsissa pitkien etäisyyksien vuoksi autokaupassa käynti voi olla monille melkoinen operaatio. Tavallista kattavammat tiedot verkossa, auton varausmahdollisuus, kotiintoimituspalvelu ja kahden kuukauden vaihto-oikeus helpottavat käytetyn auton ostamista, Herajärvi uskoo.

– Vaihto-oikeus tarkoittaa käytännössä sitä, että asiakas voi vaihtaa ostamansa auton 60 päivän sisällä toiseen autoon varastostamme. Asiakkaalle jää kuluiksi vain pienet toimitusmaksut. Yhtä pitkää vaihto-oikeutta ei kukaan muu lupaa. Näin teemme käytettyjen autojen kaupasta ihmisille luotettavampaa, hehkuttaa Herajärvi.

Ilmainen toimituspalvelu kaupan yhteydessä vaikka Göteborgiin tai Utsjoelle

Bilmax lähtee haastamaan autokaupan toimintamalleja myös tarjoamalla kaupan yhteydessä ilmaisen toimituspalvelun. Käytännössä asiakas maksaa ennakkomaksun, joka hyvitetään kokonaisuudessaan mikäli kauppa toteutuu.

– Poroisäntä voi tilata meiltä vaikka Vantaan myymälästä korvausta vastaan auton koeajettavaksi joko lähimpään myymälään tai kotiinsa Utsjoelle, ja kaikki toimituskulut hyvitetään kaupan syntyessä, lupaa Antti Herajärvi. – Jos kauppa peruuntuu, katamme ennakkoon maksetulla toimitusmaksulla syntyneet kustannukset. Kuntotarkastus, laajat tiedot, käyttöturva ja pitkä vaihto-oikeus mahdollistavat sen, että kotiintoimitus on niin asiakkaalle kuin meillekin win-win. Käytetyn auton uskaltaa nyt ostaa myös verkosta.

Toisaalta Ruotsissa ei ole totuttu ostamaan alkuperältään suomalaista käytettyä autoa. Lisäksi vaihtoauton kohtalo on ollut monen rajan ylittävän kaupan esteenä.