Suomalainen Energiaosuuskunta 40 vuotta – SEO-verkostossa yli 200 asemaa

SEO eli Suomalainen Energiaosuuskunta aloitti toimintansa 17.11.1978, kun ensimmäiset 50 SEO-asemaa merkittiin rekisteriin. Nykyään SEO-asemia on koko Suomen kattavasti yli 200 kappaletta.

SEO 40 vuotta
SEO viettää 40-vuotisjuhlavuottaan.

SEO:n perustamisen taustalla oli monen huoltoasemakauppiaan halu saada päättää enemmän itse omasta yritystoiminnastaan. Sama periaate pätee SEO:lla edelleen, ja se onkin osuuskunnan pitkän iän salaisuus.

– SEO:n arvot – kotimainen, paikallinen, yrittäjävetoinen, uusiutuva – näkyvät toiminnassamme edelleen joka päivä. Olemme ylpeitä 40-vuotisesta historiastamme ja haluamme juhlia taivaltamme yhteistyökumppaneidemme ja tietenkin asiakkaidemme kanssa. Yhdessä olemme onnistuneet tekemään SEO:sta merkittävän palasen suomalaisen huoltoasemabisneksen historiaa, on SEO:n toimitusjohtaja Arto Viljanen todennut.

Juhlavuosi näkyy ennen kaikkea SEO-kauppiaiden järjestämissä juhlatapahtumissa, joita järjestetään kymmeniä kuluvan vuoden aikana.

– Meillä kauppiaat saavat tehdä oman ympäristönsä näköistä toimintaa. Paikallisuus ja kauppiaiden kädenjälki näkyykin vahvasti kaikilla asemillamme, siksi jokainen tarina on omanlaisensa. Huoltoasema on monesti edelleen se lähiseudun ihmisten kohtaamispaikka. Juhlavuosikiertueen ajatus onkin näyttää suomalaisuuden monet kasvot kattavasti koko maassa, kertoi Viljanen.