Suomalainen voitti tietokonepelissä oikean matkan Uuteen-Seelantiin

Volvo Ocean Race -purjehdukseen ei tällä kertaa osallistu suomalaispurjehtijoita. Sen sijaan noin 2 500 suomalaista purjehtii maailman ympäri omalla tietokoneellaan, Volvo Ocean Race Game -tietokonepelissä.

Volvo Ocean Race -purjehdukseen ei tällä kertaa osallistu suomalaispurjehtijoita. Sen sijaan noin 2 500 suomalaista purjehtii maailman ympäri omalla tietokoneellaan, Volvo Ocean Race Game -tietokonepelissä.

Heidän joukossaan on turkulainen Mikael Nyberg, joka päihitti 179 000 kanssakilpailijaa kolmannella osuudella ja voitti itselleen matkan Uuteen-Seelantiin.

– Purjehdus on kiehtonut minua 10-vuotiaasta ja matka Aucklandiin, purjehduksen "City of Sails'iin", on todella kova juttu, sanoo Nyberg.

Jos on meno valtamerillä kovaa kuntoa ja kestävyyttä vaativaa, niin purjehdus tietokoneen äärelläkin vaatii veronsa.

– Viimeisten kolmen päivän aikana nukuin yhteensä yhdeksän tuntia. Pelistrategia muuttui lopussa muiden kärkiveneiden siirtojen tarkkailuksi, oman johtoaseman varmistamiseksi.

Lisäjännitystä toi tietokoneserverin hetkellinen toimintahäiriö, joka pysäytti "Micken" samalla kun pahin kilpailija eteni normaalisti, ohittaen suomalaisen. Nettiyhteisö – ja pelijärjestäjät – reagoivat kuitenkin tapahtumaan välittömästi.

– He hoitivat tilanteen upeasti ja kanssakilpailijakin rauhoitti, että pysäyttää veneensä maalinjan eteen ellei tilannetta korjata minun hyväkseni, kertoo Nyberg.

Nybergin purjehdustausta tulee meripartiosta. Kilpapurjehduksesta hänellä on kokemusta nuorempana isän kanssa, sekä viime vuosina kaverin kanssa Kansanveneluokassa, mutta teoreettista osaamista sitäkin enemmän, nimenomaan tietokonekilpailuista.

– Olen aina seurannut Whitbread- ja Volvo Ocean Race -kilpailua ja olin mukana myös edellisessä Volvo Ocean Race -pelissä, silloin parhaimmillaan sadan parhaan joukossa yhdellä osuudella.

– Tähän kisaan olin tehnyt kotiläksyni paremmin – ja todellakin odottanut kisan alkua.

Nybergillä on viisi erilaista tietokone-ohjelmaa apunaan taktiikan suunnitteluun. 29-vuotias turkulainen työstää parhaillaan väitöskirjaansa systeemitekniikan alalla Åbo Akademissa.

– Kyllä työstäni on varmasti ollut jotakin hyötyä myös tässä harrastuksessa, hän toteaa.

Nyberg oli kilpailun ensimmäisellä osuudella 16. ja on kolmannen osuuden voittonsa ansiosta hyvissä asemissa kilpailla koko kisan voitosta. Voittaja saa palkinnokseen täysin uuden Volvo XC60 -auton.

Kaikki kilpailijat, jotka tulevat mukaan kisaan seuraavalle, 19 helmikuuta alkavalle osuudelle, omaavat vielä mahdollisuudet kokonaiskilpailun voittoon.

 

 

Auto Bild Suomi