Suomalaisopiskelija: Voitti muotoilupalkinnon auton ja polkupyörän hybridillä!

Suomalainen Heikki Juvonen on voittanut Citroënin järjestämän muotoilukilpailun. Tehtävänä oli suunnitella pienikokoinen tulevaisuuden sähköajoneuvo.

Juvonen opiskelee Royal College of Artissa Lontoossa, Englannissa. Autonvalmistaja Citroën järjesti yhdessä oppilaitoksen kanssa sen toisen vuosikurssin oppilaille suunnittelukilpailun "Double Challenge", jossa oli tavoitteena etsiä sekä uusia konsepteja että tyylisuuntia tulevaisuuden sähköajoneuvoille.

Kilpailuun osallistui suuri joukko innovatiivisia luomuksia, mutta tuomaristo valitsi niistä parhaaksi suomalaisen ehdotuksen nimeltään E-3POD Antistatic. E-3POD Antistatic on äärimmäisen kevyt kolmipyöräinen ajokki, joka sijoittuu jonnekin polkupyörän ja auton välimaastoon. Voittopalkintoon sisältyy kuuden kuukauden työsopimus Citroënin muotoilukeskuksessa.

- Olen todella iloinen, että Citroën on valinnut minun projektini, ja odotan innoissani työskentelyä Citroënin muotoiluosastolla. Muotoilijana pyrin löytämään uusia projekteja, jotka toivoakseni auttavat suojelemaan ympäristöä, Juvonen kommentoi.

Royal College of Art on ainoa yliopistotasoinen koulu, joka myöntää arvonimen Master of Vehicle Design. Oppilaitos on toiminut jo 40 vuoden ajan.

Teksti: Harry Kuurio

Kuva: Handout