Suomalaisten dieselinto hiipuu – hinnat käytettyinä laskemassa?

Dieselkäyttöisten henkilöautojen osuus ensirekisteröinneistä jatkaa Suomessa edelleen laskemistaan. Osaltaan trendiin saattavat olla syynä dieselautoille suunnitellut, tulevat käyttökustannusten korotukset. Dieselkäyttöisiä henkilöautoja ensirekisteröitiin tammi-kesäkuussa 29 700 ja bensiinikäyttöisiä 41 250 kappaletta.

Dieselkäyttöisten henkilöautojen osuus ensirekisteröinneistä jatkaa Suomessa edelleen laskemistaan. Osaltaan trendiin saattavat olla syynä dieselautoille suunnitellut, tulevat käyttökustannusten korotukset.

Dieselkäyttöisiä henkilöautoja ensirekisteröitiin tammi-kesäkuussa 29 700 ja bensiinikäyttöisiä 41 250 kappaletta.

Dieseleiden osuus ensirekisteröinneistä oli vuoden ensimmäisen puoliskon aikana 41,6 %, kun viime vuoden alkupuoliskolla se oli 42,5 %. Korkeimmillaan dieselkäyttöisten henkilöautojen ensirekisteröintien osuus oli noin puolet eli 50 % vuonna 2008.

Dieselautojen osuus henkilöautokannasta on kuitenkin edelleen nousussa, se lähentelee nyt noin 20 %. Noin joka viides Suomeen rekisteröity henkilöauto on siten dieselkäyttöinen. Mikäli dieseleiden suosio kuitenkin jatkaa laskemistaan, voidaan niiden hintojen käytettyinä ennustaa laskevan hieman. Toistaiseksi tällaista suuntausta ei kuitenkaan ole havaittu.

Henkilöautojen ensirekisteröinnit puolestaan kasvoivat alkuvuonna 14,2 %. Henkilöautoja ensirekisteröitiin 71 328 kappaletta, mikä on 14,2 % enemmän viime vuoden tammi-kesäkuuhun verrattuna. Kesäkuussa kuitenkin ensirekisteröintejä oli vähemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.

Kevyitä nelipyöriä rekisteröitiin 664, mikä on peräti 29,2 % enemmän kuin viime vuonna. Kevyistä nelipyöristä valtaosa on nykyisin mopoautoja.

 

Teksti: Harry Kuurio

Lähde: Trafi