Suomen suosituin auto on...

Toyotan valta Suomen myydyimpänä henkilöautomerkkinä on hiljalleen murentumassa. Myyntitilastojen kärkeen on kevään aikana kiilannut Volkswagen.

Toyotan valta Suomen myydyimpänä henkilöautomerkkinä on hiljalleen murentumassa. Myyntitilastojen kärkeen on kevään aikana kiilannut Volkswagen.

Tammi-toukokuun aikana uusista henkilöautoista rekisteröitiin eniten Volkswagenia. Volkswagenin markkinaosuus on toukokuussa ylittänyt jo 14 prosentin rajan, mikä tarkoittaa sitä, että noin joka 7. rekisteröity uusi henkilöauto on Volkswagen. Kasvua myynnissä edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna kertyi lähes 12 prosenttia.

Toyotalla on yhä kakkossija kuitenkin vankasti hallussaan. Toyotaa on vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana rekisteröity 6647 kappaletta. Noin joka 9. uusi rekisteröity henkilöauto on Toyota.

Kolmannella sijalla on Skoda, mutta Ford on kivunnut jo hyvin lähelle sen rekisteröintilukuja. Lukumääräisesti eroa oli Skodan hyväksi 66 autoa. Molemmat merkit jäivät niukasti alle 5.000 auton rekisteröintirajan. Aivan hiljattain esitelty uusi Ford Focus saattaa keikauttaa vaakakupit toisin päin kesän aikana.

Fordin jälkeen sijat 5. –10. valloittivat tammi-toukokuun aikana Volvo, Nissan, Audi, Opel, Kia ja Mercedes-Benz. Näistä vahvimman nousun viimevuotiseen verrattuna on tehnyt Kia, jonka rekisteröinnit kasvoivat lähes 54 prosenttia.

 

Teksti ja kuva: Harry Kuurio

Lähde: Autoalan Tiedotuskeskus