Suzuki Vitaran lähtöhinta 19 990 euroa

Vitara-mallistoon on tullut uudeksi lähtöhintamalliksi GL, joka pudotti nelivetoisen katumaasturin hinnan – ilman toimituskuluja – alle 20 000 euron rajan. Hintaeroa seuraavaksi kalliimpaan Vitaraan eli GL+-malliin on 2 600 euroa.

Suzuki Vitara
Nelivetoisen Suzuki Vitaran lähtöhinta on nyt karvan alle 20 0 00 euroa.

Maahantuojan mukaan kompaktin Vitaran uusimmassa mallissa ei ole tingitty ominaisuuksista, mutta GL:ssä on hiukan vähemmän varusteita kuin sitä kalliimmissa sisarmalleissa.

Uudessa Vitara GL:ssä on 1,6-litrainen vapaastihengittävä moottori (120 hv ja 156 Nm). Kevytkäyttöisen vaihteiston kautta voima siirretään Suzukin AllGrip-nelivetojärjestelmään. Hyvissä olosuhteissa ajetaan etuvedolla, mutta joko automaattisesti tilanteen niin vaatiessa tai kuljettajan valinnan mukaan voima välitetään kaikille neljälle pyörälle.

AllGrip-nelivedossa kuljettaja voi valita sopivimman neljästä ajotilasta. Auto-asennossa elektroniikka päättää voimanjaosta antureilta saamiensa tietojen perusteella. Havaitessaan jonkun pyörän luistavan järjestelmä kytkeytyy automaattisesti nelivedolle. Sport-asennossa takapyörille kohdistetaan lisää voimaa ja moottori reagoi herkemmin kaasupolkimen liikkeisiin.

Snow-asento on parhaimmillaan lumella ja liukkaalla kelillä. Lock-asento lukitsee voimanjaon tasan etu- ja takapyörien kesken ja tämä ajotila sopii parhaiten vaikeisiin olosuhteisiin ja maastoajoon. Hankalissa paikoissa ajoa helpottavat lisäksi mäkilähtöavustin ja alamäkihidastin.

Vitara GL:n hinta on saatu erittäin houkuttelevaksi vähentämällä siitä joitakin ulkonäköön vaikuttavia ja ylellisyyttä tuovia varusteita. Jäljellä on kattava perusvarustelu, mutta esimerkiksi ilmastointi on manuaalinen, ja puutelistalla ovat GT+-malliin verrattuna esimerkiksi kosketusnäyttö, ulkopeilien lämmitys, mukautuva vakionopeudensäädin, peruutuskamera ja törmäyksenestoavustin.

Muista Vitara-malleista poiketen GL-mallia ei saa automaattivaihteisena.