Sveitsiläinen virityspaja vetää sanattomaksi uudella aluevaltauksella

Sveitsiläinen virityspaja Rinspeed tunnetaan parhaiten viritetyistä erikoisautoistaan, mutta sekaan mahtuu muitakin tutkielmia. Tällä kertaa vuorossa on lähiliikenteesen suunnattu kuutiomainen sähköauto, varustettuna multimediajärjestelmällä.

Sveitsiläispaja Rinspeed esittelee Genèven autonäyttelyssä 7.–17. maaliskuuta microMAX-nimisen muotoilututkielman. Sveitsiläispaja kohdistaa sähköautotutkielmansa suurkaupunkeihin asukkaille, jotka eivät välttämättä tarvitse omaa autoa.

Rinspeed-pomo Frank M. Rinderknecht haluaa ideallaan tavallaan yhdistellä yksityisautoilua ja joukkoliikennettä. Sähköautossa on myös internet-liittymä ja älypuhelimia. Ellei siis halua odottaa tuntikausia bussipysäkillä tai juna-asemalla, voi päätyä vaikka Rinspeedin sähköauton uudenlaiseen, yksityisauton kaltaiseen mukavaan kyytiin.

Johtaja Rinderknecht kehuu microMAXia "täsmälleen oikeanlaiseksi nopeaksi liikkumatavaksi lähiliikenteessä". Kokonaispituudeltaan 3,6-metriseen sähköautoon mahtuu kuljettajan lisöksi kolme matkustajaa sekä lastenvaunut tai ostoskärryt.

 

Auto Bild