TahkoKarting: Jääkarting-rata Tahkolle

EagleMotorsport aloittaa Tahkolla 2017-2018 TahkoKarting nimeä kantavan vauhdikkaan Jääkarting- tapahtumapalvelun.

Autot ovat sisäkarting-halleista tuttuja autoja, eli hiljaisia nelitahtimoottorilla varustettuja autoja. Tärkein ero sisähalleissa käytettäviin autoihin ovat nastarenkaat.

Ratoja on suunnitteilla jopa kaksi

Ensimmäisenä TahkoKarting aikoo rakentaa radan aivan Tahkon ytimeen, eli Tahko Event Parkiin. Tämä rata tulee olemaan noin 500-600 metriä pitkä ja se on suunniteltu mahdollisimman viihdyttäväksi.

“Olemme piirtäneet rataan pitkiä suoria sekä tiukkoja mutkia, joissa kuljettajat pääsevät ottamaan mittaa toisistaan”, kertoo TahkoKartingin yrittäjä Mikko Almgren.

Toinen rata on suunnitelmissa tehdä järven jäälle.

“Haluamme rakentaa toisen jääkarting-radan laskettelurinteiden läheisyyteen, eli jäällä sijaitsevan parkkialueen viereen. Tämä rata on käytössä aina kun sää ja jää sallivat - jääkartinkia pääsee ajamaan Tahkolla siis parhaimmillaan kahdella radalla tulevana talvena”, summaa Mikko Almgren suunnitelmia.

Kenelle jääkarting sopii?

Jääkarting on koko kansan hupia.

“Lähtökohtaisesti voidaan summata, että jääkarting soveltuu kaikille. Meillä ainoa rajoite tulee fyysisistä mitoista, eli auton turvallinen hallinta vaatii kuljettajalta mittaa yli 140 cm. Varsinaista ikärajaa ei siis ole, eikä ajokorttia vaadita”, kertoo Almgren.

Autot ovat sisäkarting-halleista tuttuja autoja, eli hiljaisia nelitahtimoottorilla varustettuja autoja. Tärkein ero sisähalleissa käytettäviin autoihin ovat nastarenkaat.

Vauhdikkaita jäärata ajoja järjestetään etukäteen varatuille ryhmille, sekä tietysti runsaasti myös yksittäisille kuljettajille. Tapahtumapaketteja on useita vaihtoehtoja ja eri hintaisia.

TahkoKarting täydentää Tahkon ohjelmapalvelutarjontaa

EagleMotorsportin väki havaitsi aukon Tahkon ohjelmatarjonnassa ja halusi täydentää kokonaisuutta omalla tuotteella.

"Vastaavaa jääkarting toimintaa on myös muissa Suomen hiihtokeskuksissa ja vierailessamme Tahkolla alkuvuodesta 2017 huomasimme, että kyseinen toiminta puuttuu hyvästä muusta palvelutarjonnasta huolimatta Tahkolta kokonaan. Melkein 20 vuotta yritystapahtumia tuottanut yrityksemme tulee täydentämään siis Tahkon 50-v kunniaksi omalta osaltaan laajenevaa alueen palvelutarjontaa", taustoittaa Mikko Almgren.