Taiwanilainen Luxgen yllättää laadullaan – katso video!

Luxgen on Taiwanin oma merkki, jonka loi paikallinen, vuonna 1949 perustettu Yulon Group. Sen varhaisista tuotteista tunnetaan 1960-luvun YLN-nimellä myydyt lisenssi-Datsunit. Yulonin autotuotanto alkoi vuonna 1953 ja merkki on kasvanut maan suurimmaksi merkiksi. Tehtaita Yulonilla on Taiwanin lisäksi manner-Kiinassa sekä Filippiineillä.

Suomessa edelleenkin tuntematon Luxgen ei ole mannerkiinalainen uusmerkki, vaan Taiwanin oma brändi, jonka loi paikallinen, vuonna 1949 perustettu Yulon Group. Yhtiön varhaisista tuotteista tunnetaan ennen kaikkea 1960-luvun YLN-nimellä myydyt lisenssi-Datsunit.

Yulonin autotuotanto alkoi vuonna 1953 ja merkki on kasvanut maan suurimmaksi merkiksi. Tehtaita Yulonilla on Taiwanin lisäksi manner-Kiinassa sekä Filippiineillä. Yulon on tuottanut kaksi miljoonaa autoa yhteistyössä muun muassa Nissanin, Mitsubishin, GM:n, Chryslerin ja Mercedes-Benzin kanssa.

Luxgen-merkki koostuu sanoista Luxury ja Genius, eli loistokkuus ja älykkyys, jonka tarkoituksena on tarjota korkealuokkaisia hi-tech -autoja. Mallistossa on tällä hetkellä Luxgen 7 MPV, joka pohjautuu Renault Grand Espaceen, sekä Luxgen 7 SUV, joka on äkkiä sivulta katsoen kuin BMW X3 tai vastaava.

MPV- tila-auto julkistettiin elokuussa 2009 ja SUV saman vuoden joulukuussa. Myynti alkoi Taiwanilla hyvin, sillä laatuun panostava uusi merkki ampaisi heti myyntitilaston seitsemänneksi.

Molempien mallien konepellin alla väijyy yksi ja sama moottori eli 2.2-litrainen monipistesuihkutteinen, turboahdettu  rivinelonen, jonka kehityksestä vastaa taiwanilainen ChungHwa Engine Corporation. Moottorinohjausjärjestelmästä vastaa amerikkalainen Delphi. Turbo on Garrettiin tuotantoa ja moottorista saadaan 175 hv (129 kW) sekä maksimivääntöä 270 Nm/2500-4000 r/min.

Viisiportaisen automaattivaihteiston toimittaa japanilainen Aisin. Varustukseen kuuluvat vakiona ABS, elektroninen jarruvoiman jako sekä hätäjarrutustehostin. Paikalliseksi pääkilpailijaksi luetaan Toyota Previa.

Luxgenista on myös sähköautoversio Luxgen EV, jolloin tila-autosta saadaan 201 hv ja 220 Nm maksimivääntö. Kaikkiaan Luxgen-merkki vaikuttaa viimeistelyltään ja turvallisuudeltaan poikkeuksellisen laadukkaalta ja potentiaaliselta ehdokkaalta myös Eurooppaan, kunhan dieseleitä saadaan peliin.

Luxgenia on Shanghain näyttelyssä pyörineellä tehdasvideolla talvitestattu ilmeisesti Mongoliassa tai Pohjois-Kiinassa. Talviset tiet muistuttivat aivan suomalaisia! Myös törmäystestit ovat mielenkiintoisia. Katso video!

http://www.youtube.com/watch?v=1HtU0v84b7w

 

Teksti ja kuvat: J. Peltonen, Kiina