Takavetoisesta Subaru BRZ Coupe Suomeen 2012

Subarun uuden takavetoisen sportcoupé-urheiluauton ensi-ilta lähestyy. Auton nimi on BRZ (Boxer engine Rear wheel drive Zenith) ja se esitellään marraskuussa Tokion autonäyttelyssä Japanissa.

Subarun uuden takavetoisen sportcoupé-urheiluauton ensi-ilta lähestyy. Auton nimi on BRZ (Boxer engine Rear-wheel drive Zenith) ja se esitellään marraskuussa Tokion autonäyttelyssä Japanissa.

Subaru BRZ on toteutettu yhteistyössä Toyotan kanssa. Subaru vastaa uuden sportcoupé-urheiluauton tuotannosta, tuotekehittelystä, auton uudesta pohjalevystä, jousitusratkaisuista sekä moottorista. Toyota vastuulla on auton ulkomuodot sekä sisustan suunnittelu.

Kyseessä on boxer-moottorilla varustettu symmetrisen voimansiirtolinjan omaava takavetoinen ja kohtuuhintainen Sport Coupé urheiluauto-malli, joka perustuu uudelle pohjalevyratkaisulle. Subarulla on takana pitkä ja menestyksekäs historia moottoriurheilun saralla, joten oli itsestäänselvyys, että vastuu jousituksen optimoinnista, moottorista sekä symmetrisen voimansiirtolinjan yhteensovittamisesta myönnettiin Subarun insinööreille.

Takavetoisen Subaru BRZ:n voimanlähteenä on uusi 4-sylinterinen, polttoaineen suorasuihkutuksella varustettu 2,0-litrainen bokserimoottori. Moottorin jatkona on joko käsi- tai vaihtoehtoisesti automaattivaihteisto.

Auton painopiste on suunniteltu mahdollisimman alas. Subaru Imprezaan verrattuna BRZ:n moottori on kymmenen senttimetriä alempana sekä kaksikymmentä senttimetriä taempana.

Subaru BRZ:n tuotanto käynnistyy Subarun Gunmanin tehtailla Japanissa ensi keväänä. Autoa odotetaan Suomeen ja Eurooppaan kesällä 2012.

 

Teksti: J. Peltonen

Kuva: tehdas