Tällainen on Volkswagen T-Rocin pikkuveli T-Cross

T-Rocia pienempi T-Cross laajentaa Volkswagenin SUV-mallistoa. MQB-alustarakenteen ansiosta isommista kokoluokista tutut kuljettajaa avustavat järjestelmät tulevat saataville myös T-Crossiin.

Volkswagen T-Cross
Volkswagenin uudet T-Crossit valmistetaan Espanjassa Navarran tehtaalla.

Volkswagenin mukaan T-Cross on täysin uudenlainen SUV. T-Cross, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace ja Touareg ovat nyt viisi Volkswagenin SUV-mallia Euroopassa. Uusi T-Cross kasvattaa SUV-tarjontaa myös Kiinassa ja Etelä-Amerikassa.

Pituussäädettävä takaistuin

T-Cross tullaan esittelemään sloganilla ”I am more than one thing”. ”Enemmän” viittaa monikäyttöisyyteen: T-Cross tarjoaa enemmän, mutta siitä ei tarvitse kuitenkaan maksaa enempää. Uusi T-Cross saa maailmanensi-iltansa tänä syksynä. Ensi-iltaa odotellessa Volkswagen lyhensi odotusaikaa ja paljasti ensimmäiset kuvat tästä pienemmän kokoluokan SUVista, joka on nyt lähes tuotantovalmiissa kunnossa.

T-Cross on 4 107 milliä pitkä ja 1 558 milliä korkea, jolloin se on hiukan isompi kuin Volkswagen Polo mutta kuuluu edelleen A0-segmenttiin. T-Cross on aina etuvetoinen.

Suomessa T-Cross tulee saataville kahdella TSI-bensiinimoottorilla (95 ja 115 hv) sekä yhdellä TDI-dieselmoottorilla (95 hv).

MQB-alustarakenteen avulla auton sisätilat on saatu todella tilaviksi. Innovatiivinen alusta siirtää etuakselia eteenpäin, jolloin akseliväliä saadaan pidennettyä ja sisätiloja saadaan avarammiksi. Esimerkiksi auton takaistuimia voidaan säätää pituussuunnassa, jolloin saadaan joko lisää polvitilaa tai tavaratilaa. Tavaratila on istuinten asennosta riippuen 385–455 litraa. Istuinasento on hiukan korkeampi ja tyypillinen SUV-mallille: edessä 597 mm ja takana 652 mm.

Volkswagen T-Cross
Uusi T-Cross tulee olemaan yksi kokoluokkansa turvallisemmista autoista.